Norėtumėte pasigaminti ypatingo daržovių padažo? Išbandykite šį Big Green Egg kepsninėje pagamintą pankolių salsą. Švelnus anyžių skonis puikiai dera su kiauliena ir žuvimi. Padažas gardus tiek šiltas, tiek šaltas, todėl jį galite paruošti dar prieš kepdami mėsą arba žuvį.
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 20 MIN.
GAMINIMO TRUKMĖ: 5 MIN.
IŠ VISO: 25 MIN.
KIEKIS: 6 PORCIJOS
Ingredientai
PADAŽAS
2 pankoliai
6 laiškiniai svogūnai
3 v. š. alyvuogių aliejaus
200 ml balto vyno
jūros druskos
Reikalingi priedai:
convEGGtor
Ketaus keptuvė
GAMINIMAS
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO
1. Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir, įdėję convEGGtor laikiklį bei groteles, įkaitinkite iki 180 °C. Kai kepsninė bus beveik įkaitusi iki reikiamos temperatūros, ant grotelių uždėkite ketaus keptuvę ir pašildykite.
2. Tuo tarpu nupjaustykite pankolių stiebus, o galvutes supjaustykite kubeliais. Laiškinius svogūnus supjaustykite plonais žiedais.
GAMINIMAS
1. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite pankolius ir laiškinius svogūnus, uždarykite Big Green Egg kepsninės dangtį ir kepinkite daržoves apie 6 min. Retkarčiais pamaišykite ir kaskart uždarykite kepsninės dangtį.
2. Užpilkite ant daržovių baltą vyną, uždarykite Big Green Egg kepsninės dangtį ir kaitinkite apie 5 min., kol vyno sumažės.
3. Ištraukite keptuvę iš Big Green Egg kepsninės, pagardinkite padažą pipirais ir jūros druska ir sudėkite į dubenėlį.
© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu