Pagalba šefams – Big Green Egg

Big Green Egg – daugeliui bbq gerbėjų puikiai žinoma keraminė kepsninė. Mėgėjai ją vertina dėl universalumo, ilgaamžiškumo ir patikimumo. Jau kelis dešimtmečius ši žalia kamado kepsninė atranda vietą ir profesionalių šefų virtuvėse. Profesionalai Big Green Egg vertina dėl tų pačių savybių ir teigia be šios kepsninės jau neįsivaizduojantys restorano virtuvės.

 

Maža, didelė, didesnė

 

Rinkdamiesi restorano virtuvei (arba terasai) tinkamiausią Big Green Egg modelį, profesionalūs šefai džiaugiasi dėl plataus modelių pasirinkimo. Mažiausios kepsninės kuo puikiausiai telpa vidaus virtuvėse, įmontuotos stale arba įstatytos specialiuose laikikliuose. Ir nors joms pritaikyti ne visi priedai, tai vis tiek nepaprastai universalūs maisto gaminimo prietaisai. Mažos, vidaus virtuvėje lengvai telpančios Big Green Egg kepsninės suteikia galimybę barbekiu patiekalais papildyti meniu net tuose restoranuose, kurie neturi lauko terasos. O net jei terasos ir yra, ne visi šefai juk nusiteikę viduryje žiemos stovėti lauke ir vartyti kepsnius.

Tuo tarpu didžiausias Big Green Egg grilis – tikras išsigelbėjimas tiems profesionalams, kurie dažnai gamina valgyti dideliam skaičiui žmonių. Nesvarbu, tai įmonės banketas ar vestuvių pokylis, didžiausias kamado kepsninės modelis sutalpins net itin gausiam būriui pakankamą maisto kiekį.

 

Universalus prietaisas

 

Keraminis Big Green Egg grilius – tikras universalumo įsikūnijimas. Dėl to ši kepsninė patinka ir profesionaliems šefams. Juk pritaikius vos kelis priedus ir tinkamai sureguliavus temperatūrą joje galima iškepti bet ką ir viską – nuo krevečių vėrinukų iki šokoladinio pyrago. Tad profesionalai, turėdami restorano virtuvėje Big Green Egg, gali nevaržyti savo gastronominės fantazijos. Ant pušų šakų rūkytos jūrų šukutės? Žinoma! Dūmais dvelkianti trinta burokėlių sriuba su ekologišku ožkų pieno sūriu? Prašom! Traški ir dailiai apskrudusi pica su karamelizuotais svogūnais? Taip, taip ir dar kartą taip! EGG kamado kepsninei nėra neįveikiamų iššūkių, ir ne vienas šefas tuo jau įsitikino asmeniškai. O tada nusipirko dar vieną kepsninę – sau, į namus.

 

Jokio galvos skausmo

 

Big Green Egg restorano virtuvėje – nepamainomas pagalbininkas, profesionalų vertinamas dar ir todėl, kad yra labai nereiklus. Stebėtina, bet tokiam universaliam ir patikimam maisto gaminimo prietaisui reikalinga minimali priežiūra. O tai tikras privalumas ten, kur švara ir higiena – vieni svarbiausių dalykų. Turint Big Green Egg kepsninę, pakanka reguliariai išvalyti pelenus, nušluostyti keraminį paviršių ir prireikus nušveisti groteles. Net paprasta orkaitė sukelia daugiau galvos skausmo. Kadangi EGG kamado kepsninei nebaisūs jokie orai, ji kuo puikiausiai išbus žiemą terasoje pridengta apdangalu.

Big Green Egg kepsninės vis dažniau sužaliuoja restoranų virtuvėse ir terasose. Patogios, universalios, lengvai prižiūrimos ir, negana to, elegantiškos – nėra ko stebėtis, kad jos užkariauja profesionalių šefų širdis.

 


 

close