Japonų virtuvė: Oyakodon

 

Oyakodon yra viena iš japonų virtuvės klasikų. Skanus patiekalas, kurį taip pat galite pasigaminti ir savo Big Green Egg. Pavadinimas nurodo pagrindinius patiekalo ingredientus: vištieną, kiaušinį ir ryžius. Oyako reiškia tėvą ir vaiką (vištiena ir kiaušinis), o don reiškia donburi, kuris pažodžiui reiškia dubenį ir nurodo, kad tai – patiekalas dubenyje su ryžiais. Vištieną atskirai apkepkite ant grotelių, o po to ją dėkite į keptuvę. Tai suteiks vištienai gardaus skrudinto skonio. Dėl įvairovės norėtumėte išbandyti ką nors naujo? Tada vietoj vištienos naudokite lašišos filė.

 

 

PATIEKALAS: PAGRINDINIS

GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS ANT GROTELIŲ, TROŠKINIMAS

VIRTUVĖ: JAPONŲ

SUDĖTINGUMAS: LENGVAS

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 35 MINUČIŲ

GAMINIMAS: 30 MINUČIŲ

IŠ VISO: 65 MINUČIŲ

IŠEIS: 4 PORCIJOS

 

 

Ingredientai

 

 

Ryžiai

300 g japoniškų ryžių (trumpagrūdžių)

 

Oyako

600 g vištienos šlaunelių filė

200 g svogūnų

60 g nelukštentų žirnių

8 kiaušiniai

1 v.š. „Shichimi togarashi“ prieskonių

(japoniški 7 prieskonių milteliai)

Padažas

3 g Daši miltelių

60 ml sojos padažo

60 ml mirino (japoniško ryžių vyno)

2 v.š. cukraus

 

Reikalingi priedai:

Ketaus grotelės

Nerūdijančio plieno grotelės

Ketaus keptuvė (maža)

 

 

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

 

 

1. Ryžius nuplaukite dubenyje su šaltu vandeniu iš čiaupo. Juos nusunkite, į dubenį įpilkite šviežio vandens ir ryžius dar kartą nuplaukite. Kartokite tol, kol vanduo taps skaidriu. Ryžius dar kartą nusausinkite, užpilkite dar 400 ml vandens ir leiskite apie 30 minučių pamirkti. Jei neturite tiek daug laiko, mirkymą galite praleisti.

2. Per tą laiką Big Green Egg uždekite anglis ir įdėję ketaus groteles įkaitinkite iki 220°C temperatūros. Oyako ruošimui vištienos šlaunelių filė supjaustykite gabalėliais. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite plonais pusžiedžiais. Sultiniui daši miltelius sumaišykite su 300 ml vandens. Įmaišykite sojos padažą, miriną ir cukrų.

 

 

 

 

GAMINIMAS

 

 

1. Išmirkytus ryžius nusunkite, suberkite į puodą, užpilkite 400 ml vandens ir uždenkite dangčiu; jei naudojate puodą su stikliniu dangčiu, galite stebėti, kaip vyksta virimo procesas. Sumažinkite ugnį ir leiskite ryžiams virti 7–10 minučių, kol beveik visas vanduo susigers. Kai išgirsite purslus ant keptuvės dugno, padidinkite ugnį ir palikite puodą ant ugnies, kad likusi drėgmė išgaruotų.

2. Per tą laiką vištienos šlaunelių filė gabaliukus dėkite ant grotelių ir kepkite apie 5 minutes; vištiena turi įgauti spalvos, tačiau neturi iškepti. Po kiekvieno veiksmo uždenkite EGG dangtį.

3. Nuimkite vištieną nuo EGG ir atidėkite į šalį. Tada ją pabarstykite 7 prieskonių milteliais. Išimkite groteles, į EGG įdėkite nerūdijančio plieno groteles ir ant jų uždėkite mažą ketaus keptuvę. Į keptuvę sudėkite svogūnus, žirnius ir sultinį. Uždenkite EGG dangtį ir palikite virti apytiksliai 5 minutes. Puodą su ryžiais nukelkite nuo ugnies, ryžius nusunkite ir uždengę puodą dangčiu leiskite jiems 10–15 minučių pastovėti.

4. Į keptuvę dėkite vištienos gabalėlius, uždenkite EGG dangtį ir leiskite vištienai 10 minučių troškintis padaže. Per tą laiką išplakite kiaušinius.

5. Kiaušinius supilkite į keptuvę, uždenkite EGG dangtį ir kepkite 2,5–3 minutes.

6. Ryžius patiekite dubenėliuose su vištienos ir kiaušinių mišiniu ant viršaus.

 

 

 


© Big Green Egg Europe

 

close