OBUOLIŲ ŠTRUDELIS

 

 

Tai tradicinis obuolių štrudelio receptas tiesiai iš Pietų Tirolio Alpių. Smalsu, koks slaptasis ingredientas suteiks štrudeliui išskirtinio skonio? Ogi Big Green Egg kepsninė! Gardus austriškas pyragas ir Big Green Egg kamado kepsninės suteikiamas dūmų aromatas – tobulas derinys.

 

GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS ORKAITĖJE

VIRTUVĖ: AUSTRIJOS

SUDĖTINGUMAS: VIDUTINIS

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 80 MIN.

GAMINIMO TRUKMĖ: 30 MIN.

IŠ VISO: 110 MIN.

IŠEIS: 8–10 PORCIJOS

 

INGREDIENTAI

 

TEŠLA

500 g miltų + stalviršiui pabarstyti

300 g cukraus

20 g kukurūzų krakmolo

8 g kepimo miltelių

250 g šalto sviesto

3 kiaušiniai

1 v. š. pieno

 

ĮDARAS

500 g rūgštokų obuolių

50 g graikinių riešutų

50 g džiūvėsėlių

30 g razinų

4 v. š. cukranendrių cukraus

¼ a. š. malto cinamono

½ citrinos sultys

1 v. š. romo

 

PATIEKTI

cukraus pudros

džiovintų valgomų gėlių (nebūtinai)

plaktos grietinėlės ir/ arba vanilinio padažo

 

Reikalingi priedai:

convEGGtor

Kepimo akmuo

Aliumininė picos ližė

 

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

 

1. Paruoškite tešlą – sumaišykite miltus su cukrumi, kukurūzų krakmolu, kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos. Supjaustykite sviestą kubeliais, drauge su 2 kiaušiniais (1 atidėkite vėlesniam laikui) ir pienu sudėkite į miltų mišinį. Minkykite, kol išeis vientisa tešla. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve apie 1 valandą.

2. Paruoškite įdarą – obuolius nulupkite ir supjaustykite ketvirčiais. Išpjovę sėklalizdžius, obuolius supjaustykite plonomis riekelėmis. Graikinius riešutus stambiai sukapokite ir drauge su kitais įdarui skirtais ingredientais įmaišykite į pjaustytus obuolius.

 

 

 

 

GAMINIMAS

 

1. Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir, įdėję convEGGtor, groteles ir kepimo akmenį, įkaitinkite iki 180 °C.

2. Pabarstykite stalviršį miltais ir iškočiokite tešlą, kad išeitų stačiakampis – maždaug 34 x 30 cm dydžio ir pusės centimetro storio. Atliekamą tešlą nupjaustykite ir, jei pageidaujate, panaudokite kepiniui papuošti.

3. Išdėliokite įdarą per tešlos vidurį, iš šonų palikdami po 2 cm, o iš viršaus ir apačios – po 10 cm kraštą. Išplakite anksčiau atidėtą kiaušinį ir plakiniu aptepkite tešlos kraštus.

4. Apatinį ir viršutinį tešlos kraštus užlenkite ant įdaro. Tvirtai suspauskite tešlos šonus. Jei norite, papuoškite štrudelį atlikusia tešla. Aptepkite paruoštą kepinį kiaušinio plakiniu.

5. Pabarstykite kepimo akmenį miltais ir aliuminine picos liže arba didele mentele uždėkite ant jo obuolių štrudelį. Uždarykite Big Green Egg dangtį ir kepkite štrudelį apie 30 min., kol dailiai pagels.

6. Išimkite obuolių štrudelį iš Big Green Egg kepsninės ir įdėkite į lėkštę. Apibarstykite cukraus pudra ir, jei norite, papuoškite džiovintomis gėlėmis. Patiekite su plakta grietinėle ir/ arba vaniliniu padažu.

 


© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu

close