Tai tradicinis obuolių štrudelio receptas tiesiai iš Pietų Tirolio Alpių. Smalsu, koks slaptasis ingredientas suteiks štrudeliui išskirtinio skonio? Ogi Big Green Egg kepsninė! Gardus austriškas pyragas ir Big Green Egg kamado kepsninės suteikiamas dūmų aromatas – tobulas derinys.
GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS ORKAITĖJE
VIRTUVĖ: AUSTRIJOS
SUDĖTINGUMAS: VIDUTINIS
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 80 MIN.
GAMINIMO TRUKMĖ: 30 MIN.
IŠ VISO: 110 MIN.
IŠEIS: 8–10 PORCIJOS
INGREDIENTAI
TEŠLA
500 g miltų + stalviršiui pabarstyti
300 g cukraus
20 g kukurūzų krakmolo
8 g kepimo miltelių
250 g šalto sviesto
3 kiaušiniai
1 v. š. pieno
ĮDARAS
500 g rūgštokų obuolių
50 g graikinių riešutų
50 g džiūvėsėlių
30 g razinų
4 v. š. cukranendrių cukraus
¼ a. š. malto cinamono
½ citrinos sultys
1 v. š. romo
PATIEKTI
cukraus pudros
džiovintų valgomų gėlių (nebūtinai)
plaktos grietinėlės ir/ arba vanilinio padažo
Reikalingi priedai:
convEGGtor
Kepimo akmuo
Aliumininė picos ližė
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO
1. Paruoškite tešlą – sumaišykite miltus su cukrumi, kukurūzų krakmolu, kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos. Supjaustykite sviestą kubeliais, drauge su 2 kiaušiniais (1 atidėkite vėlesniam laikui) ir pienu sudėkite į miltų mišinį. Minkykite, kol išeis vientisa tešla. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve apie 1 valandą.
2. Paruoškite įdarą – obuolius nulupkite ir supjaustykite ketvirčiais. Išpjovę sėklalizdžius, obuolius supjaustykite plonomis riekelėmis. Graikinius riešutus stambiai sukapokite ir drauge su kitais įdarui skirtais ingredientais įmaišykite į pjaustytus obuolius.
GAMINIMAS
1. Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir, įdėję convEGGtor, groteles ir kepimo akmenį, įkaitinkite iki 180 °C.
2. Pabarstykite stalviršį miltais ir iškočiokite tešlą, kad išeitų stačiakampis – maždaug 34 x 30 cm dydžio ir pusės centimetro storio. Atliekamą tešlą nupjaustykite ir, jei pageidaujate, panaudokite kepiniui papuošti.
3. Išdėliokite įdarą per tešlos vidurį, iš šonų palikdami po 2 cm, o iš viršaus ir apačios – po 10 cm kraštą. Išplakite anksčiau atidėtą kiaušinį ir plakiniu aptepkite tešlos kraštus.
4. Apatinį ir viršutinį tešlos kraštus užlenkite ant įdaro. Tvirtai suspauskite tešlos šonus. Jei norite, papuoškite štrudelį atlikusia tešla. Aptepkite paruoštą kepinį kiaušinio plakiniu.
5. Pabarstykite kepimo akmenį miltais ir aliuminine picos liže arba didele mentele uždėkite ant jo obuolių štrudelį. Uždarykite Big Green Egg dangtį ir kepkite štrudelį apie 30 min., kol dailiai pagels.
6. Išimkite obuolių štrudelį iš Big Green Egg kepsninės ir įdėkite į lėkštę. Apibarstykite cukraus pudra ir, jei norite, papuoškite džiovintomis gėlėmis. Patiekite su plakta grietinėle ir/ arba vaniliniu padažu.
© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu