Ar žinojote, kad tas dūminis skonis, kurį Big Green Egg suteikia patiekalams ir ingredientams, tobulai tinka ir naminiam obuolių pyragui? Taigi, susiruoškite produktus šiam obuolių pyragui ir uždekite anglis savo kamado. Galėsite mėgautis gardžiu, karštu obuolių pyragu maždaug už valandos.
GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS
SUDĖTINGUMAS: VIDUTINIS
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 25 MIN.
GAMINIMAS: 50 MIN.
IŠ VISO: 75 MIN.
IŠEIS: 8 PORCIJOS
INGREDIENTAI
TEŠLAI
200 g kvietinių miltų, dar šiek tiek kočiojimui
1,5 g kepimo miltelių
3 g smulkios jūros druskos
65 g baltojo cukraus
130 g sviesto kambario temperatūros, papildomai kepimo formos ištepimui
35 g kiaušinių
ĮDARUI
3 kietų, saldžiarūgščių obuolių
50 g cukranendrių cukraus
3 g malto cinamono
50 g džiovintų spanguolių
50 g „Panko“ džiūvėsėlių
PAPUOŠIMUI
1,5 kietų, saldžiarūgščių obuolių
1 v.š. cukraus
Reikalingi priedai:
convEGGtor laikiklis
Nerūdijančio plieno grotelės
Žalias ketaus puodas (apvalus)
Kepimo akmuo
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO
1. Big Green Egg ukurkite anglis ir įdėję convEGGtor ir nerūdijančio plieno groteles, įkaitinkite iki 180°C temperatūros. Per tą laiką, dubenyje tešlai persijokite miltus, kepimo miltelius ir druską. Suberkite cukranendrių cukrų, dėkite sviestą, kiaušinius ir minkykite tol, kol išgausite lygią tešlą. Žalio ketaus puodo dangčio dugną ištepkite sviestu.
2. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite tešlą į didelį apskritimą, kuris būtų pakankamai didelis, kad uždengtų puodo dangtį. Uždenkite puodo dangtį tešla. Nupjaustykite nuo kraštų kabantį tešlos perteklių.
3. Įdarui nulupkite obuolius ir supjaustykite ketvirčiais. Išimkite kauliukus ir supjaustykite obuolius maždaug 1 cm kubeliais. Sumaišykite su likusiais įdaro ingredientais ir įdarą paskleiskite ant tešlos.
4. Nuplaukite ir nusausinkite obuolius papuošimui. Išimkite kauliukus ir supjaustykite obuolius labai plonomis riekelėmis. Išdėliokite riekeles apskritimu ant įdaro viršaus taip, kad viena šiek tiek perdengtų kitą ir pabarstykite cukrumi.
GAMINIMAS
1. Ant Big Green Egg grotelių dėkite šaltą kepimo akmenį ir ant jo dėkite obuolių pyragą. Uždenkite EGG dangtį ir pyragą kepkite 40-50 minučių, kol jis iškeps ir obuoliai ant viršaus įgaus gražią auksinę spalvą.
2. Išimkite obuolių pyragą iš Big Green Egg. Prieš išimdami pyragą iš dangčio ir supjaustydami riekelėmis leiskite jam kiek pravėsti.
© Big Green Egg Europe