Norite pabandyti savo Big Green Egg žaliame ketaus puode pasigaminti guliašo? Guliašas pagal šį receptą – nuostabaus skonio! Prieš troškinant ingredientus, iš pradžių ant kamado ketaus grotelių pakepinami svogūnas, paprika ir mėsa. Tai šiam vengriškam troškiniui suteiks stipresnio skonio. Sužinokite, kaip žingsnis po žingsnio pasigaminti šį troškinį.
GAMINIMO BŪDAS: GAMINIMAS ANT GROTELIŲ, GAMINIMAS NETIESIOGINĖJE KAITROJE, TROŠKINIMAS
VIRTUVĖ: VENGRŲ
SUDĖTINGUMAS: LENGVAS
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 15 MIN.
GAMINIMAS: 180 MIN.
IŠ VISO: 195 MIN.
IŠEIS: 4 PORCIJOS
INGREDIENTAI
GULIAŠAS
2 svogūnai
2 ilgos raudonosios paprikos
1 kg jautienos mentės
2-3 v. š. alyvuogių aliejaus
Juodųjų pipirų, pagal skonį
Jūros druskos, pagal skonį
500 g grybų
1 v. š. sviesto
2 česnako skiltelės
1 v. š. vengriškos paprikos miltelių
2 v. š. miltų
1 l jautienos sultinio
2 lauro lapų
2 petražolės šakelės
Reikalingi priedai:
Ketaus grotelės
convEGGtor laikiklis
Nerūdijančio plieno grotelės
Žalias ketaus puodas
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO
1. Uždekite anglis savo Big Green Egg ir įdėję ketaus groteles įkaitinkite iki 220 °C temperatūros.
2. Nulupkite svogūnus ir juos išilgai perpjaukite. Išilgai perpjaukite ilgąsias paprikas ir pašalinkite kotelius ir sėklas. Apšlakstykite mėsą alyvuogių aliejumi ir juo gerai ištepkite mėsą. Pagal skonį pabarstykite juodaisiais pipirais ir jūros druska.
GAMINIMAS
1. Ant grotelių dėkite svogūnus, paprikas ir mėsą, uždenkite EGG dangtį ir viską kepkite apie 4 minutes. Po maždaug dviejų minučių mėsą apverskite. Per tą laiką per pusę supjaustykite grybus.
2. Nuimkite daržoves ir mėsą nuo EGG ir išimkite ketaus groteles. Įdėkite convEGGtor ir nerūdijančio plieno groteles ir ant jų dėkite žalią ketaus puodą bei leiskite jam įkaisti. Įdėjus šaltus priedus EGG temperatūra nukris iki 140 °C. Išlaikykite šią temperatūrą toliau sekdami receptą.
3. Supjaustykite keptus svogūnus ir paprikas stambiais gabalėliais. Į žalią ketaus puodą dėkite sviesto ir jame maždaug 5 minutes kepinkite svogūnus tol, kol taps permatomi. Sutraiškykite česnaką (su odele) ir kartu su paprikos milteliais dėkite į svogūnus. Į svogūnų mišinį įmaišykite miltus ir kartas nuo karto pamaišydami kepinkite apie 2-3 minutes. Per tą laiką keptą mėsą supjaustykite stambiais gabalais.
4. Į puodą dėkite papriką, grybus, mėsą ir išmaišykite. Įpilkite į puodą jautienos sultinio ir dėkite lauro lapus. Palikite guliašą troškinti maždaug 2,5 valandos, kol mėsa suminkštės. Įsitikinkite, kad EGG temperatūra visą laiką būtų apie 140 °C.
5. Nuo šakelių nuskabykite petražolės lapelius ir juos susmulkinkite. Nuo EGG nuimkite žalią ketaus puodą, guliašą išdėliokite į gilius dubenėlius ir pabarstykite petražolėmis.
© Big Green Egg Europe