Jei turite kamado kepsninę, būtinai pasigaminkite šviežio barbekiu padažo. Pagal šį receptą paruošite nuostabiai skanų padažą – tokio dar tikrai neragavote. Visi bus sužavėti. Taigi, įkurkite Big Green Egg kepsninėje anglis, pasiruoškite ingredientus ir po 30 min. turėsite geriausio naminio barbekiu padažo.
GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS, RŪKINIMAS, GAMINIMAS NETIESIOGINĖJE KAITROJE, VIRIMAS
SUDĖTINGUMAS: LENGVA
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 15 MIN.
GAMINIMO TRUKMĖ: 35 MIN.
IŠ VISO: 50 MIN.
IŠEIS: DAUGMAŽ. 350 ML
INGREDIENTAI
PADAŽAS
2 šalotiniai svogūnėliai
2 česnakų skiltelės
½ raudonos aitriosios paprikos
1 citrinžolės stiebas
2 cm šviežio imbiero
4 gabalėliai konservuotų imbierų
2 v. š. alyvuogių aliejaus
1 a. š. kario miltelių
1 a. š. maltų rūkytų paprikų (saldžiųjų)
1 a. š. maltų garstyčių
1 a. š. kardamonų ankščių
4 žvaigždanyžiai
1 a. š. rupios jūros druskos
4 v. š. rudojo cukraus
1 v. š. pomidorų pastos
200 ml kriaušių sulčių
500 ml kečupo
2 v. š. sušių acto
1 v. š. juodųjų pipirų padažo
1 v. š. Vusterio padažo
Priedai:
Nerūdijančio plieno grotelės
Ketaus puodas (apvalus)
Vyšnios skiedros
convEGGtor
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO
1. Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir įdėję groteles įkaitinkite iki 170 °C.
2. Tuo tarpu nulupkite šalotinius svogūnėlius ir česnako skilteles. Svogūnėlius supjaustykite kubeliais, o česnakus smulkiai sukapokite. Pašalinkite aitriosios paprikos kotelį ir sėklas, minkštimą supjaustykite. Sutraiškykite citrinžolės stiebą. Imbiero šaknį ir konservuotą imbierą supjaustykite riekelėmis.
GAMINIMAS
1. Ant grotelių uždėtame ketaus puode įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite svogūnėlius ir česnakus ir kepinkite, kol svogūnėliai taps permatomi.
2. Sudėkite į puodą sausus prieskonius (kario miltelius, maltas paprikas ir garstyčių sėklas) ir kepinkite apie 2 min., kol prieskoniai pakvips.
3. Įmaišykite susmulkintus ingredientus (aitriąją papriką, citrinžoles, imbierą), jūros druską, rudąjį cukrų ir pomidorų pastą ir kepinkite 3–4 min.
4. Supilkite skysčius (kriaušių sultis, sušių actą, juodųjų pipirų padažą ir Vusterio padažą), sudėkite kardamonų ankštis ir žvaigždanyžius. Išimkite puodą iš Big Green Egg kepsninės. Išimkite groteles, išdėliokite ant žioruojančių anglių vyšnios skiedras ir įdėkite convEGGtor. Vėl įdėkite groteles, o ant jų uždėkite puodą. Uždarykite Big Green Egg dangtį ir įkaitinkite kepsninę iki 120 °C. Kaitinkite padažą apie 20 min., kol jis sutirštės iki pageidaujamos konsistencijos.
5. Perkoškite barbekiu padažą per sietelį ir sukrėskite į švarų indą su dangčiu. Atvėsinę padažą indą uždarykite.
© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu