Šie Big Green Egg kepsninėje kepti moliūgų pyragėliai – tobuli ir lengvai paruošiami užkandžiai. Jie tiks ne tik tada, kai per vakarėlį norėsite patiekti gardžių užkandžių ar nustebinti svečius per vakarienę, bet ir ruošiant vegetariškus pietus. Pyragėlius galite paruošti iš anksto, o iškepti prieš pat patiekiant. Taip pat galima juos iškepti iš anksto ir vėliau 5 min. pašildyti Big Green Egg kepsninėje.
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 20 MIN.
GAMINIMO TRUKMĖ: 30 MIN.
IŠ VISO: 50 MIN.
IŠEIS: 10 PYRAGĖLIŲ
INGREDIENTAI
PYRAGĖLIAI
10 gabalėlių nesaldžios tešlos (10 x 10 cm dydžio, šaldytos)
½ kvapiojo moliūgo
3 rozmarino šakelės
2 a. š. malto imbiero
2 a. š. kario miltelių
jūros druskos
4 v. š. rikotos
miltų stalviršiui pabarstyti
2 v. š. alyvuogių aliejaus
Priedai:
convEGGtor laikiklis
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO
1. Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir, įdėję convEGGtor laikiklį bei groteles, įkaitinkite iki 180 °C. Atšildykite tešlą.
2. Tuo tarpu nulupkite moliūgą ir išskobkite sėklas. Minkštimą supjaustykite 5 mm dydžio kubeliais. Nuskabykite rozmarinų lapelius ir smulkiai sukapokite. Sumaišykite moliūgą, rozmarinus ir imbierą, pagal skonį pagardinkite druska ir viską sumaišykite su rikota.
3. Pasiruoškite 10 apvalių aliumininių kepimo formų (Ø 6–8 cm, 3–4 cm aukščio). Tešlos lakštelius iš abiejų pusių pabarstykite miltais ir į kiekvieną formą įdėkite po vieną lakštelį. Nupjaustykite atliekamą tešlą.
4. Kepimo formose tolygiai išdėliokite moliūgų mišinį.
GAMINIMAS
1. Išdėliokite kepimo formas ant grotelių ir uždarykite Big Green Egg kepsninės dangtį. Kepkite pyragėlius maždaug 30 min., kol moliūgas iškeps, o tešla pagels.
2. Išimkite pyragėlius iš kepsninės ir apšlakstykite moliūgų įdarą alyvuogių aliejumi. Patiekite dar šiltus.
© Big Green Egg Europe