Mini picos su pestu, sūriu ir paprikomis

 

Mini picos, keptos Big Green Egg kepsninėje, – puikus vakarėlio užkandis. Jos kamado kepsninėje iškeps labai greitai, o kadangi yra mažos, jas lengva valgyti rankomis. O jei jau surengėte vakarėlį, kitoje rankoje neabejotinai norėsite laikyti naminį kokteilį. Jį pagaminsite iš taip pat Big Green Egg kepsninėje kepto arbūzo. Tobulas šventinio užkandžio ir gėrimo derinys.

 

GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS NETIESIOGINĖJE KAITROJE, KEPIMAS

VIRTUVĖ: ITALIJOS

SUDĖTINGUMAS: PAPRASTA

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 55 MIN.

GAMINIMO TRUKMĖ: 20 MIN.

IŠ VISO: 75 MIN.

IŠEIS: DAUGMAŽ 15 MINI PICŲ

 

INGREDIENTAI

 

 

TEŠLA

3,5 g sausų mielių

½ a. š. cukraus

150 ml vasarošilčio vandens

250 g miltų + stalviršiui pabarstyti

½ a. š. druskos

2 v. š. alyvuogių aliejaus

PESTAS

1 ryšelis bazilikų

2 česnako skiltelės

40 g kedrinių pinijų

100 g tarkuoto parmezano

100 ml alyvuogių aliejaus

ĮDARAS

1 raudona saldžioji pailga paprika

1 x 200 g ožkų pieno sūrio gabalėlis

2 v. š. kedrinių pinijų

Reikalingi priedai:

Nerūdijančio plieno grotelės

convEGGtor laikiklis

Kepimo akmuo

 

 

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

 

 

1. Paruoškite tešlą: mieles ir cukrų ištirpinkite 50 ml vasarošilčio vandens. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus ir druską ir viduryje padarykite įdubimą.

2. Supilkite į įdubimą mielių mišinį ir gerai išmaišykite su miltais. Supilkite likusį vandenį ir alyvuogių aliejų ir išminkykite minkštą elastingą tešlą.

3. Iš tešlos suformuokite rutulį ir jį įdėkite į dubenį. Uždenkite dubenį švariu drėgnu virtuviniu rankšluostėliu ir palikite kildinti apie 45 min. Tuo tarpu Big Green Egg kepsninėje įkurkite anglis ir įdėję groteles įkaitinkite iki 200 °C.

4. Tuo tarpu nuskabykite pestui skirtų bazilikų lapelius. Nulupkite ir stambiai sukapokite česnakų skilteles. Virtuviniame kombaine sutrinkite česnakus, kedrines pinijas ir tarkuotą parmezaną. Sudėkite bazilikų lapelius ir sutrinkite iki vientisos masės. Įmaišykite alyvuogių aliejų ir pagardinkite pestą druska bei pipirais.

5. Paruoškite picos įdarą. Uždėkite papriką ant grotelių. Uždarykite Big Green Egg dangtį ir kepkite papriką apie 15 min., kol odelė pajuos; kepdami retkarčiais apverskite.

6. Nukelkite papriką nuo kepsninės grotelių ir atvėsinkite įdėję į užspaudžiamą plastikinį maišelį arba maistine plėvele uždengtą dubenį.

 

 

GAMINIMAS

 

1. Išimkite iš kepsninės groteles ir įdėkite convEGGtor. Vėl įdėkite groteles, o ant jų uždėkite kepimo akmenį. Įkaitinkite Big Green Egg iki 250 °C.

2. Nulupkite paprikos odelę, pašalinkite kotelį ir sėklas, o minkštimą supjaustykite juostelėmis.

3. Ant miltais pabarstyto stalviršio iškočiokite apie 4 mm storio tešlos lakštą. Apvalia forma (Ø 6 cm) iš jo išpjaukite 15 apskritimų. Kiekvieno tešlos apskritimo vidurį patepkite arbatiniu šaukšteliu pesto. Ožkų pieno sūrį padalykite į daugmaž 15 gabalėlių (priklausomai nuo to, kiek tešlos apskritimų jums išėjo), kurių storis būtų 5 mm. Ant kiekvieno picos pagrindo išdėliokite po gabalėlį ožkų pieno sūrio ir juostelę keptos paprikos, apibarstykite kedrinėmis pinijomis.

4. Išdėliokite mini picas ant kepimo akmens. Uždarykite Big Green Egg dangtį ir kepkite picas apie 4 min., kol taps traškios.

 

 

PATARIMAS:

Atlikusį pestą galite sudėti į dubenėlį ir patiekti svečiams su kaimiška duona.

 


© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu

close