Ar kada nors gaminote tapas Big Green Egg kepsninėje? Ji tam labai tinka. Suderinę šiuos gardžius kukulaičius su kitomis tapomis be didelių pastangų sukursite tikrą puotą.
Ingredientai
8 porcijos
150 g karališkųjų krevečių
saulėgrąžų aliejaus talpai ištepti
50 g baltos duonos be plutos
50 ml pieno
1 nedidelio kiaušinio
¼ a. š. maltos rūkytos paprikos + šiek tiek pabarstyti
¼ a. š. kajeno pipirų
¼ a. š. druskos
200 g smulkintos veršienos
10 kalendrų šakelių
Majonezas:
200 ml saulėgrąžų aliejaus
½ aitriosios paprikos
2 kiaušinio trynių
20 g garstyčių
25 ml imbierų sirupo
25 ml citrinų sulčių
Priedai:
convEGGtor laikilis
Apskrita arba stačiakampė skysčių surinkimo talpa
EGGmitt pirštinė
GAMINIMAS
Karališkąsias krevetes nulupkite, kiautus sudėkite į nedidelį prikaistuvį. Išimkite krevečių virškinamąjį traktą. Plonesniuosius nuluptų krevečių galus (maždaug trečdalį) nupjaukite. Storesniuosius 16 krevečių galus uždenkite ir laikykite šaldytuve.
Pradėkite gaminti majonezą. Krevečių kiautus užpilkite saulėgrąžų aliejumi ir pašildykite ant viryklės, kol aliejus įkais iki maždaug 90 °C. Palikite mirkti 30 min. Nukelkite prikaistuvį nuo viryklės, perkoškite saulėgrąžų aliejų ir palikite atvėsti iki kambario temperatūros.
Tuo tarpu paruoškite mėsos kukulaičius. Įdėję convEGGtor laikiklį ir groteles uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis. Įkaitinkite kepsninę iki 150 °C. Skysčių surinkimo talpą ištepkite aliejumi.
Sudėkite baltą duoną, pieną, kiaušinį, maltą papriką, kajeno pipirus ir druską į kombainą ir smulkinkite, kol gausite vientisą masę. Įdėkite pasiliktus plonesniuosius krevečių galus ir likusias krevetes į kombainą ir smulkinkite iki vientisos masės. Sudėkite smulkintą veršieną į dubenį ir sumaišykite su krevečių mišiniu. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Padalykite gautą mišinį į maždaug 16 vienodų dalių ir suformuokite kukulaičius. Sudėkite juos į aliejumi išteptą talpą, o šią uždėkite ant kepsninės grotelių. Uždarykite EGG dangtį ir kepkite kukulaičius maždaug 15 min.
Baikite gaminti majonezą – nupjaukite aitriosios paprikos kotelį, išimkite sėklas ir smulkiai sukapokite minkštimą. Kiaušinių trynius, garstyčias, imbierų sirupą ir citrinų sultis sudėkite į siaurą matavimo indą. Viską užpilkite nukoštu aliejumi. Įdėkite į indą plakiklį iki pat dugno ir įjunkite visu pajėgumu. Pamažu kelkite plakiklį viršun, kad aliejus tinkamai susimaišytų su kitais ingredientais ir išeitų tirštas majonezas. Uždenkite ir laikykite šaldytuve, kol prireiks.
EGGmitt pirštine išimkite talpą iš kepsninės ir palikite kukulaičius atvėsti. Uždenkite ir laikykite šaldytuve, kol prireiks. EGGmitt pirštine iškelkite iš kepsninės groteles ir convEGGtor laikiklį. Likusias karališkąsias krevetes (storesniuosius galus) pagaliukais prismeikite prie iškeptų kukulaičių. Išdėliokite juos ant grotelių, uždarykite EGG kepsninės dangtį ir kepkite maždaug 8 min., kol kukulaičiai pašils, o krevetės iškeps.
Lėkštę patepkite majonezu. Nuskabykite ir sukapokite kalendrų lapus, jais apibarstykite majonezą. Kukulaičius su karališkosiomis krevetėmis išdėliokite ant majonezu pateptos lėkštės ir apibarstykite malta paprika. Greta patiekite likusį majonezą.
© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu