Gaminate mėsainius? Įkaitinkite savo Big Green Egg ir kibkite į darbą – skrudinkite ir kepkite savo mėsainius. Tikrai nesuklysite naudodamiesi šiuo gardžių mėsainių receptu! Jei norite pagaminti tikrą firminį mėsainį, savo kamado kepsninėje taip pat iškepkite ir mėsainių bandelių. Šis mėsainių bandelių receptas ne tik gardus, šiuo paprastu receptu galite pasinaudoti ir kepdami įvairiausius jų variantus. Pavyzdžiui, galite įdėti kalmarų rašalo ir iškepti gražiausias juodas bandeles. O ruošdami pagardus galite pasitelkti savo vaizduotę!
GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS
VIRTUVĖ: AMERIKIEČIŲ
SUDĖTINGUMAS: LENGVAS
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 110 MIN.
GAMINIMO TRUKMĖ: 50 MIN.
IŠ VISO: 160 MINUTES
IŠEIS: 10 BANDELIŲ
INGREDIENTAI
TEŠLA
500 g miltų
20 g cukraus
14 g sausų mielių
1 kiaušinis
250 ml drungno vandens
100 g saulėgrąžų aliejaus ir dar šiek tiek formos ištepimui
½ v.š. kalmarų rašalo (nebūtinai)
PAPILDOMI INGREDIENTAI:
50 g sviesto
1 v.š. pieno
PAGARDAMS
2 v.š. juodų arba baltų sezamo sėklų, aguonų, linų sėklų arba „furikake” prieskonių (nebūtinai)
Reikalingi priedai:
convEGGtor laikiklis
Nerūdijančio plieno grotelės
Kepimo akmuo
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO
1. Tešlai stovinčio maišytuvo su kablio antgaliu dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, mieles, kiaušinį, druską ir saulėgrąžų aliejų, viską išmaišykite. Kai tešla gerai išsimaišys, jei naudojate, supilkite kalmarų rašalą. Palikite maišytuvą minkyti tešlą apie 10 min. kol ji taps minkšta ir elastinga.
2. Plastikinę plėvelę patepkite saulėgrąžų aliejumi ir šia puse uždenkite tešlą bei palikite pastovėti apie 30 min. Per tą laiką išsikirpkite 2 kepimo popieriaus apskritimus, kiek mažesnius nei kepimo akmuo.
3. Trumpai paminkykite tešlą ir iš jos padarykite 20 kamuoliukų, sveriančių po maždaug 45 gramus. Ant kiekvieno kepimo popieriaus apskritimo dėkite po 5 tešlos kamuoliukus, palikdami pakankamai vietos tarp jų. Likusius 10 kamuoliukų dėkite ant atskiro kepimo popieriaus lapo, tarp jų taip pat palikdami pakankamus tarpus. 3 lakštus plastikinės plėvelės patepkite saulėgrąžų aliejumi ir šia puse uždenkite tešlos kamuoliukus. Palikite tešlą pastovėti apie 10 min.
4. Suspauskite tešlos kamuoliukus į plokščius apskritimus ir nuimkite plėvelę. Ištirpinkite sviestą ir juo aptepkite 10 tešlos apskritimų. Ant kiekvieno aliejumi aptepto apskritimo dėkite antrą (neapteptą) diską ir uždenkite plėvele. Jei reikia, per plėvelę spauskite abu apskritimus ir suformuokite mėsainių bandeles.
5. Nuimkite plėvelę. Valgomąjį šaukštą pieno sumaišykite su šaukštu vandens ir mišiniu aptepkite mėsainių bandeles. Viršų apibarstykite sezamo, aguonų ir linų sėklomis ir jei norite „furikake”. Uždenkite mėsainių bandeles plėvele ir palikite pakilti apie 30 min.
GAMINIMAS
1. Big Green Egg uždekite anglis, įdėkite conveGGtor, nerūdijančio plieno groteles, kepimo akmenį ir įkaitinkite iki 170°C.
2.Ant įkaitinto kepimo akmens dėkite pirmąjį kepimo popieriaus apskritimą su mėsainių bandelėmis ir uždenkite EGG dangtį. Mėsainių bandeles kepkite apie 15 min., kol įgaus gražiau auksinę spalvą ir iškeps.
4. Nuo EGG nuimkite mėsainių bandeles ir palikite kiek ataušti prieš jas perpjaudami pusiau. Likusias bandeles kepkite taip pat.
PATARIMAS
Jei mėsainių bandeles kepate gerokai anksčiau nei ruošiate jas pateikti, tuomet jas perpjovę pusiau trumpai pakepkite ant ketaus kepimo grotelių paviršiaus, kad įgautų malonų apskrudusį skonį.
© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu