Jei ieškojote originalaus mėsainių recepto, jums pasisekė. Mangų įdaras tikrai nustebins svečius. Jei norite šį patiekalą paruošti dar paprasčiau, pakaks įdarą tiesiog uždėti ant mėsainio paplotėlio.

MĖSAINIAI
SU MANGŲ ĮDARU

MĖSAINIAI SU MANGŲ ĮDARU

Ingredientai

 

4 porcijos

Pasiruošimas iš anksto: 40 min.

Gaminimo trukmė: 30 min.

600 g maltos jautienos

1 kiaušinis

½ v. š. juodųjų pipirų

1 a. š. smulkios jūros druskos

alyvuogių aliejaus

1 pomidoras

2 marinuoti agurkėliai

½ raudonojo svogūno

4 mėsainių bandelės

įvairių salotų

4 riekės čederio

majonezo

kečupo arba barbekiu padažo

Įdarui:

1 sunokęs mangas

½ aitriosios paprikos

2 v. š. rudo cukraus

Priedai:

Stuff-A-Burger mėsainių presas

Ketaus grotelės

 

Pasiruošimas iš anksto

 

 

Paruoškite įdarą – mangą nulupkite ir minkštimą nupjaustykite nuo kauliuko. Vaisių supjaustykite nedideliais kubeliais, o papriką – plonais žiedais. Viską kartu su cukrumi ir šlakeliu vandens sudėkite į prikaistuvį ir užkaiskite. Kaitinkite maždaug 20 min. Išjunkite kaitrą ir atvėsinkite įdarą. Smulkintą jautieną sumaišykite su kiaušiniu, juodaisiais pipirais ir jūros druska. Gautą mišinį padalykite į tris lygias dalis. Patepkite Stuff-A-Burger presą alyvuogių aliejumi. Preso apačią ir šoną išklokite maždaug dviem vienos jautienos porcijos trečdaliais. Į gautą įdubimą įdėkite kaupiną šaukštą įdaro. Apdėkite įdarą likusia jautienos porcija, kiek telpa į presą. Suslėkite viską, kad išeitų mėsos paplotėlis. Taip pat pagaminkite dar tris mėsos paplotėlius, juos uždengę laikykite šaldytuve. 

 

 

GAMINIMAS

 

 

Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir įdėję ketaus groteles įkaitinkite iki 220 °C. Tuo tarpu pomidorą ir agurkėlius supjaustykite plonais griežinėliais. Svogūną nulupkite ir supjaustykite plonais žiedais.

Aptepkite mėsos paplotėlius alyvuogių aliejumi. Sudėkite juos ant grotelių, uždarykite EGG kepsninės dangtį ir kepkite maždaug po 3–4 min. iš abiejų pusių. Tuo tarpu perpjaukite per pusę bandeles.

Išdėliokite bandelių puseles ant grotelių ir kepkite maždaug 30 sekundžių. Nukelkite bandeles ir mėsos paplotėlius nuo grotelių.

Ant apatinės bandelių dalies išdėliokite salotas, pomidoro bei agurkų griežinėlius ir svogūno žiedus. Pagal skonį pagardinkite majonezu. Ant viršaus uždėkite mėsos paplotėlį, riekę čederio ir kečupo arba mėgstamo barbekiu padažo. Viską uždenkite viršutine bandelės dalimi.

 

 

 


© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu

close