Ingredientai
4 porcijos
Pasiruošimas iš anksto: 40 min.
Gaminimo trukmė: 30 min.
600 g maltos jautienos
1 kiaušinis
½ v. š. juodųjų pipirų
1 a. š. smulkios jūros druskos
alyvuogių aliejaus
1 pomidoras
2 marinuoti agurkėliai
½ raudonojo svogūno
4 mėsainių bandelės
įvairių salotų
4 riekės čederio
majonezo
kečupo arba barbekiu padažo
Įdarui:
1 sunokęs mangas
½ aitriosios paprikos
2 v. š. rudo cukraus
Priedai:
Stuff-A-Burger mėsainių presas
Ketaus grotelės
Pasiruošimas iš anksto
Paruoškite įdarą – mangą nulupkite ir minkštimą nupjaustykite nuo kauliuko. Vaisių supjaustykite nedideliais kubeliais, o papriką – plonais žiedais. Viską kartu su cukrumi ir šlakeliu vandens sudėkite į prikaistuvį ir užkaiskite. Kaitinkite maždaug 20 min. Išjunkite kaitrą ir atvėsinkite įdarą. Smulkintą jautieną sumaišykite su kiaušiniu, juodaisiais pipirais ir jūros druska. Gautą mišinį padalykite į tris lygias dalis. Patepkite Stuff-A-Burger presą alyvuogių aliejumi. Preso apačią ir šoną išklokite maždaug dviem vienos jautienos porcijos trečdaliais. Į gautą įdubimą įdėkite kaupiną šaukštą įdaro. Apdėkite įdarą likusia jautienos porcija, kiek telpa į presą. Suslėkite viską, kad išeitų mėsos paplotėlis. Taip pat pagaminkite dar tris mėsos paplotėlius, juos uždengę laikykite šaldytuve.
GAMINIMAS
Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir įdėję ketaus groteles įkaitinkite iki 220 °C. Tuo tarpu pomidorą ir agurkėlius supjaustykite plonais griežinėliais. Svogūną nulupkite ir supjaustykite plonais žiedais.
Aptepkite mėsos paplotėlius alyvuogių aliejumi. Sudėkite juos ant grotelių, uždarykite EGG kepsninės dangtį ir kepkite maždaug po 3–4 min. iš abiejų pusių. Tuo tarpu perpjaukite per pusę bandeles.
Išdėliokite bandelių puseles ant grotelių ir kepkite maždaug 30 sekundžių. Nukelkite bandeles ir mėsos paplotėlius nuo grotelių.
Ant apatinės bandelių dalies išdėliokite salotas, pomidoro bei agurkų griežinėlius ir svogūno žiedus. Pagal skonį pagardinkite majonezu. Ant viršaus uždėkite mėsos paplotėlį, riekę čederio ir kečupo arba mėgstamo barbekiu padažo. Viską uždenkite viršutine bandelės dalimi.
© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu