Ką manote apie omarus kaip gatvės maistą? Juos dažnai galite išvysti Amerikoje! Iš tiesų, bandeles su omarais – omarų sumuštinius – galite rasti ne tik prabangių restoranų meniu, bet ir maisto kioskuose ar vagonėliuose. Bandelės su omarais yra kilusios iš Naujosios Anglijos regiono ir yra ypač populiarios Meino valstijoje, nors šis gardus sumuštinis dabar jau žinomas visame pasaulyje. Šiuo receptu mes jus įkvėpsime išsikepti skanių ir prabangiai atrodančių kamado stiliaus sumuštinių su omarais. O dėl Big Green Egg kepsninės privalumų, jūsų sumuštiniams su omarais tiesiog nebus įmanoma atsispirti!
GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS ANT GROTELIŲ
VIRTUVĖ: AMERIKOS
SUDĖTINGUMAS: VIDUTINIS
PASIRUOŠIMO LAIKAS: 60 MINUČIŲ
GAMINIMO LAIKAS: 55 MINUTĖS
IŠ VISO: 115 MINUČIŲ
KIEKIS: 6 PORCIJOS
INGREDIENTAI
Omarai
2 omarai po maždaug 450 g
Sultinys
200 g morkų
200 g pankolių
2 svogūnų
200 g porų
200 g saliero šaknies
20 baltųjų pipirų grūdelių
20 žalių kardamono ankščių
Salotos
1 avokado
24 žalių smidrų stiebų
8 „Bimi“ brokolių stiebų
1 a. š. marinuotų imbierų sušiams
2 v. š. majonezo
Garnyras
16 laiškinių svogūnų
6 dešrainių bandelių
Tempura
augalinio aliejaus gruzdinimui
50 g tempuros miltų mišinio
75 ml ledinio vandens
Reikalingi priedai:
Ketaus grotelės
PASIRUOŠIMAS
1. Stambesniais gabalėliais supjaustykite daržoves, iš kurių virsite sultinį. Sutraiškykite pipirų grūdelius ir kardamono ankštis. Sudėkite visus ingredientus į didelį prikaistuvį, įpilkite 4,5 litrų vandens ir užvirkite. Sumažinkite kaitrą ir palikite pritraukti maždaug 30 minučių. Tuo tarpu, Big Green Egg kepsninėje uždekite anglis ir ją įkaitinkite iki 200°C temperatūros, įdėję ketaus groteles.
2. Nukoškite sultinį per sietelį, gautą skystį supilkite atgal į prikaistuvį ir vėl užvirkite. Pasiruoškite didelį dubenį šalto vandens. Į prikaistuvį įdėjus omarą, sultinys turės toliau virti, todėl vienu metu virkite tik po vieną omarą. Įdėkite vieną iš omarų ir pavirkite 4 minutes. Ištraukite omarą iš prikaistuvio ir panardinkite į šaltą vandenį. Tuomet pavirkite kitą omarą ir taip pat panardinkite į vandenį. Priešingu atveju, omarai pervirs.
3. Išilgai perpjaukite omarus per pusę ir išimkite žarnas. Iš perpjautų pusių (iš uodegos) išimkite mėsą. Atidėkite į šoną. Tuomet sutraiškykite omarų kojas ir žnyples ir išimkite mėsą. Supjaustykite iš žnyplių išimtą mėsą į 12 lygių dalių ir atidėkite tempurai gaminti. Supjaustykite likusią mėsą iš kojų ir žnyplių ir atidėkite salotoms gaminti.
4. Salotoms gaminti, perpjaukite per pusę avokadą ir išimkite sėklą. Nupjaukite kietą smidrų stiebų apatinę dalį ir supjaustykite „Bimi“ brokolius. Garnyrui nupjaukite žalią laiškinių svogūnų dalį, kad liktų tik standesnė apatinė dalis, įskaitant šaknis.
GAMINIMAS
1. Sudėkite avokado puseles ant grotelių perpjauta puse žemyn. Tuomet šalia jų sudėkite smidrų stiebus, „Bimi“ brokolius ir laiškinius svogūnus, uždarykite EGG kepsninės dangtį ir kepkite apie 2 minutes. Ketvirtadaliu pasukite avokado puseles įstrižai, o smidrų stiebus, „Bimi“ brokolius ir laiškinius svogūnus apverskite ir viską pakepkite dar 2 minutes.
2. Išimkite avokadą su daržovėmis iš EGG kepsninės. Tuomet ant grotelių sudėkite bandeles ir pakepkite jų viršų ir apačią po 2 minutes. Po kiekvieno atlikto veiksmo uždarykite EGG kepsninės dangtį. Išimkite bandeles iš EGG kepsninės.
3. Peiliu atskirkite smidrų viršūnėles nuo stiebų ir „Bimi“ brokolių žiedynus nuo žiedkočių, ir susmulkinkite jų apatines dalis. Viršūnėles ir žiedynus atidėkite į šoną papuošimui. Išskobkite avokado minkštimą iš žievelių ir sutrinkite į košę. Susmulkinkite marinuotus imbierus sušiams. Sumaišykite smulkintus smidrų stiebus ir „Bimi“ brokolių žiedkočius su pjaustyta omarų mėsa, marinuotais imbierais sušiams, majonezu, druska ir pipirais pagal skonį bei avokado koše ir supilkite gautą masę į konditerinį maišelį.
4. Tempurai gaminti, keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų iki 200 °C. Pagaminkite tempuros tešlą, sumaišydami tempuros miltų mišinį su atšaldytu vandeniu – tešla turėtų gautis tokia pat tiršta kaip blynų tešla. Įmeskite 12 iš žnyplių išimtų omarų mėsos gabalėlių į tešlą ir pagruzdinkite juos karštame aliejuje 2–3 minutes, kol gražiai apskrus ir taps traškūs. Ištraukite iš prikaistuvio ir padėkite nuvarvėti ant popierinių rankšluosčių.
5. Įpjaukite bandeles išilgai. Iš kiekvienos omaro uodegos pusės išimtą mėsą supjaustykite į tris lygias dalis. Išspauskite salotų masės į kiekvienos bandelės vidų. Ant viršaus po lygiai sudėkite virtus ir tempuroje gruzdintus omarų gabalėlius, ant grotelių keptus laiškinius svogūnus, „Bimi“ brokolių žiedynus, smidrų viršūnėles ir viską papuoškite žirnių daigais.
© Big Green Egg Europe