Ar kada nors Big Green Egg kepsninėje gaminote greito kepimo (angl. stir-fry) patiekalus? Šis makaronų, vištienos ir daržovių receptas – lengvas ir gardus. Išmarinavus vištieną ir įkaitinus kepsninę patiekalas vos per kelias minutes jau garuos ant stalo. Gardus, sveikas ir pilnavertis valgis!
GAMINIMO BŪDAS: GREITAS KEPIMAS
VIRTUVĖ: AZIJOS
SUDĖTINGUMAS: LENGVA
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 30 MIN.
GAMINIMO TRUKMĖ: 40 MIN.
IŠ VISO: 70 MIN.
IŠEIS: 4 PORCIJOS
INGREDIENTAI
VIŠTIENA
2 česnako skiltelės
3 v. š. alyvuogių aliejaus
1 v. š. geltonojo kario pastos
500 g vištienos šlaunelių mėsos
DARŽOVĖS
2 šalotiniai svogūnėliai
1 raudona smailioji paprika
1 geltona smailioji paprika
50 g šitakių
½ pekininio kopūsto
⅓ raudonos aitriosios paprikos
PADAŽAS
2 v. š. terijakio
1 v. š. austrių padažo
2 v. š. sojų padažo
1 v. š. imbierų sirupo
1 v. š. juodųjų pupelių padažo
MAKARONAI
600 g apvirtų udonų
PATIEKTI
kalendrų pagal skonį (nebūtina)
Priedai:
convEGGtor krepšelis
Wok keptuvė
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO
1. Nulupkite ir smulkiai sukapokite česnako skilteles. Prikaistuvyje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir ant nedidelės kaitros 2–3 min. kaitinkite geltonojo kario pastą ir česnakus. Nukelkite prikaistuvį nuo kaitros ir atvėsinkite gautą mišinį.
2. Vištienos šlaunelių mėsą supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su atvėsusiu marinatu. Marinuokite mažiausiai 1 val. šaldytuve.
GAMINIMAS
1. Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir, įdėję convEGGtor krepšelį, įkaitinkite iki 220 °C.
2. Tuo tarpu paruoškite daržoves. Nulupkite ir pusžiedžiais supjaustykite šalotinius svogūnėlius. Nupjaustykite smailiųjų paprikų kotelis, pašalinkite sėklas, o minkštimą supjaustykite žiedais. Šitakes susmulkinkite gabalėliais. Pekininį kopūstą supjaustykite šiaudeliais. Pašalinkite aitriosios paprikos kotelį ir sėklas, o minkštimą supjaustykite plonais žiedeliais.
3. Įdėkite į krepšelį Wok keptuvę. Uždarykite Big Green Egg dangtį ir įkaitinkite keptuvę. Tuo tarpu sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus. Užvirinkite 1 l vandens. Perliekite juo makaronus, kad šie atsiskirtų, ir gerai nuvarvinkite. Nuskabykite ir sukapokite kalendrų lapelius, kurių prireiks patiekiant.
4. Sudėkite vištienos gabalėlius į Wok keptuvę ir maišydami kepinkite 4–5 min., kol apskrus. Sudėkite svogūnėlius, paprikas ir šitakes ir kepinkite dar 2 min. Po to įmaišykite makaronus. Šiems 1 minutę pašilus, įmaišykite pekininį kopūstą, aitriąją papriką, laiškinius svogūnus ir padažą.
5. Iš karto po to išimkite keptuvę iš Big Green Egg kepsninės ir sudėkite makaronus su vištiena į dubenėlius. Apibarstykite smulkintomis kalendromis.
© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu