Makaronai su padažu ir krevetėmis

 

Turite MiniMax modelį? Tuomet turbūt nereikia net sakyti, kad šioje Big Green Egg kepsninėje galite ruošti pilnaverčius maisto patiekalus. O ką manote apie gardžius makaronus su paprikų padažu ir karališkosiomis krevetėmis? Juos galite greitai ir lengvai pasigaminti tiek stovyklavietėje, tiek namuose, naudodami MiniMax arba Large kepsninės modelį. Jei norite šį makaronų patiekalą pasigaminti savo kamado, tuomet išvirus makaronams, jums reikės tik mažos ketaus keptuvės ir convEGGtor laikiklio. Taigi šį skanų makaronų receptą galite laikyti vieno Big Green Egg indo patiekalu.

 

 

GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS KEPTUVĖJE, NETIESIOGINIS KEPIMAS

VIRTUVĖ: ITALIJOS

SUDĖTINGUMAS: LENGVAS

PASIRUOŠIMO LAIKAS: 20 MINUČIŲ

GAMINIMO LAIKAS: 45 MINUTĖS

IŠ VISO: 65 MINUTĖS

KIEKIS: 4 PORCIJOS

 

 

INGREDIENTAI

 

 

Makaronai

500 g conchiglioni rigati n° 126 (makaronų kriauklelių)

200 g tarkuoto parmezano sūrio

Padažas

2 raudonųjų svogūnų

1 geltonosios paprikos

1 raudonosios paprikos

8 šviežio česnako skiltelių

24 karališkųjų krevečių be kiautų (16/20 dydžio)

100 ml alyvuogių aliejaus

1 a. š. rūkytos paprikos miltelių

1 a. š. „Madras“ kario miltelių

300 ml pomidorų tyrės

 

Reikalingi priedai:

Nerūdijančio plieno grotelės

Maža ketaus keptuvė

convEGGtor laikiklis

Momentinis termometras

 

 

PASIRUOŠIMAS

 

 

1. Uždekite anglis Big Green Egg kepsninėje ir įstatę nerūdijančio plieno groteles, įkaitinkite iki 200 °C. Tuo tarpu, išvirkite makaronus pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus.

2. Padažui nulupkite ir stambiai supjaustykite raudonuosius svogūnus. Perpjaukite paprikas per pusę, pašalinkite stiebus ir sėklas, ir supjaustykite stambiais gabalėliais. Nulupkite ir smulkiai sukapokite česnaką. Išilgai per pusę perpjaukite karališkąsias krevetes.

 

 

 

 

PARUOŠIMAS

 

 

1. Įkaitinkite alyvuogių aliejų ant grotelių padėtoje mažoje ketaus keptuvėje. Supilkite susmulkintą svogūną, paprikas ir kario miltelius, ir 2–3 minutes pakepkite. Į paprikų mišinį sudėkite smulkintą česnaką ir kepkite dar 2–3 minutes. Galiausiai į keptuvę supilkite pomidorų tyrę ir 2–3 minutes patroškinkite. Po kiekvieno atlikto veiksmo uždarykite EGG kepsninės dangtį.

2. Išimkite keptuvę iš EGG kepsninės. Išimkite groteles, įdėkite convEGGtor laikiklį ir vėl įdėkite groteles. Įkaitinkite EGG kepsninės temperatūrą iki 190 °C.

3. Supilkite padažą į virtus makaronus ir išmaišykite. Į keptuvę sudėkite karališkąsias krevetes ir ant jų supilkite makaronus. Viską apibarstykite parmezano sūriu, pastatykite keptuvę ant grotelių ir uždarykite EGG kepsninės dangtį. Makaronų patiekalą kepkite apie 20 minučių, kol vidaus temperatūra pasieks 75 °C. Temperatūrą galite nustatyti momentiniu termometru. Vidaus temperatūrą reikia matuoti todėl, kad į makaronus įdėjote karališkąsias krevetes.

4. Išimkite keptuvę iš EGG kepsninės ir patiekalą nedelsdami patiekite.

 

 

 

 

 


© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu

 

close