Norite savo Big Green Egg paruošti stir-fry patiekalą? Su anglies plieno Wok keptuve tai bus lyg pasivaikščiojimas parke! Tai tobulas priedas, kai savo Big Green Egg kamado kepsninėje norite paruošti pilną ir gardų patiekalą. Šiame inde akimirksniu paruošite skanų stir-fry. Su itin storais Udon makaronais, nuostabiomis karališkomis krevetėmis ir lipniu azijietišku marinatu, jis bus labai gardus.
GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS
VIRTUVĖ: AZIJOS
SUDĖTINGUMAS: LENGVAS
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 20 MIN.
GAMINIMAS: 20 MIN.
IŠ VISO: 40 MIN.
IŠEIS: 2 PORCIJOS
INGREDIENTAI
KARALIŠKOS KREVETĖS
12-16 karališkų krevečių (lengvai lukštenamų)
1 raudona pailga saldžioji paprika
1 raudonasis svogūnas
1 česnako skiltelė
1 svogūno laiškas
1 raudonas ispaniškas čili pipiras
100 ml žemės riešutų aliejaus
400 g nevirtų Udon makaronų
2 kalendros šakelės
1 žalioji citrina
MARINATAS
1½ v.š. austrių padažo
1½ v.š. juodojo pupelių padažo
1½ v.š. sojos padažo
1½ v.š. imbierų padažo
Reikalingi priedai:
ConvEGGtor krepšelis
Anglies plieno Wok keptuvė
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO
1. Big Green Egg uždekite anglis ir įdėję convEGGtor krepšelį įkaitinkite iki 220°C temperatūros.
2. Per tą laiką sumaišykite visus marinato ingredientus. Karališkąsias krevetes išlukštenkite (lukštus atsidėkite) ir sumaišykite su marinatu.
3. Iš pailgos paprikos išpjaukite kotelį ir minkštimą supjaustykite juostelėmis. Nulupkite raudonąjį svogūną ir supjaustykite pusmėnulio formos riekelėmis. Nulupkite ir plonai supjaustykite česnako skiltelę. Žiedeliais supjaustykite svogūno laišką ir čili pipirą.
GAMINIMAS
1. Anglies plieno Wok keptuvę dėkite į convEGGtor krepšelį ir uždenkite EGG dangtį. Keptuvę kaitinkite kelias minutes, kol gerai įkais.
2. Į keptuvę pilkite žemės riešutų aliejų ir dėkite krevečių lukštus. Uždekite EGG dangtį ir lukštus kepkite apie 2-4 min. – tai aliejui suteiks itin gardaus skonio.
3. Nuimkite keptuvę nuo EGG ir aliejų perkoškite per rėtį. Dėkite keptuvę atgal ir atgal supilkite nukoštą aliejų. Karališkas krevetes išimkite iš marinato ir dėkite į keptuvę (marinatą pasilikite), berkite pipirus, raudonąjį svogūną ir česnaką. Uždenkite EGG dangtį ir kepkite apie 3 min.
4. Atidėtą marinatą pilkite į keptuvę su kitais ingredientais ir dėkite makaronus, svogūnų laiškus ir čili pipirus. Kepkite tol, kol makaronai įkais, nuolat vis pamaišydami mišinį ir po kiekvieno veiksmo uždengdami EGG dangtį.
© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu