Vasario 14 d. švenčiame Valentino dieną. Tai – laikas nustebinti ir palepinti savo mylimą žmogų. Kadangi kelias į žmogaus širdį dažnai eina per skrandį, savo Big Green Egg pagaminkite ką nors skanaus, pavyzdžiui, šį „Omelette Sibérienne“ desertą. Tai – meile trykštantis ledų tortas! Pasiruoškite dieną iš anksto, kad pagrindą galėtumėte 12 valandų palaikyti šaldiklyje. Tuomėt pateikimo dieną jums tereikės pasigaminti ir ant pagrindo supilti morengą ir desertą įdėti į savo kamado, kad karamelizuotųsi. Jei norite desertui suteikti meilės spalvos, į morengą galite pridėti šiek tiek raudonų maistinių dažų.
PATIEKALAS: DESERTAS
KATEGORIJA: KEPINIAI
GAMINIMAS: GAMINIMAS NETIESIOGINĖJE KAITROJE, KARAMELIZAVIMAS
SUDĖTINGUMAS: LENGVAS
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 15 MINUČIŲ
GAMINIMAS: 35 MINUTĖS
IŠ VISO: 50 MINUČIŲ
PORCIJOS: 2
Ingredientai
Pagrindas
1 x 400 g kekso formos biskvito
1 v.š. vyšnių likerio arba sirupo iš „Amarena“ vyšnių stiklainio
Maždaug 400 g vanilinių ledų
10 „Amarena“ vyšnių
Morengas
65 g cukraus
40 ml vandens
65 g kiaušinių baltymų
Raudonų maistinių dažų (nebūtina)
Papuošimas
5 „Amarena“ vyšnios
5 avietės
5 mėtos lapeliai
Reikalingi priedai:
convEGGtor
Nerūdijančio plieno grotelės
Pasiruošimas iš anksto
1. Biskvitą supjaustykite išilgai į šešias vienodas riekeles. Vieną gabalėlį dėkite į orkaitei tinkantį indą, šiek tiek didesnį nei pyrago gabalas, ir apšlakstykite šaukštu vyšnių likeriu arba vyšnių sultimis. Ledų kaušeliu (maždaug Ø 3 centimetrų kaušeliams) ant pyrago riekės dėkite apie aštuonis kaušelius ledų, taip, kad pyragas pilnai pasidengtų.
2. Dešimt „Amarena“ vyšnių paskirstykite ant ledų ir ant viršaus uždėkite dar aštuonis kaušelius ledų. Šonus ir viršų pyrago griežinėliais apdėliokite taip, kad visiškai uždengtų ledus. Įdėkite į šaldiklį 12 valandų, kad ledai, vyšnios ir pyragas gerai sustingtų ir sušaltų.
Gaminimas
1. Big Green Egg uždekite anglis ir įdėję convEGGtor ir nerūdijančio plieno groteles įkaitinkite iki 240 °C temperatūros.
2. Per tą laiką pasigaminkite cukraus sirupą morengui. 50 gramų cukraus su vandeniu įkaitinkite iki 120 °C temperatūros. Kiaušinio baltymą su likusiu cukrumi švariame dubenyje išplakite iki purios masės. Pildami cukraus sirupą į išplaktus baltymus plakite toliau, kol baltymai atvės. Jei norite, įlašinkite vieną lašą maistinių dažų.
3. Morengą supilkite į konditerinį maišelį su žvaigždės formos antgaliu (apie 10 mm). Iš šaldiklio išimkite paruoštą pyragą ir ant jo išspauskite gražias žvaigždes taip, kad pyragas būtų visiškai padengtas morengais. Dėkite indą ant grotelių ir uždenkite EGG dangtį. Leiskite morengui 5-10 minučių karamelizuotis.
4. Išimkite indą iš EGG ir papuoškite Amarena vyšniomis, avietėmis ir mėtomis.
© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu