Planuojate savo Big Green Egg paruošti žvėrienos? Vadovaudamiesi šiuo laukinės anties receptu, savo kamado lengvai paruošite gardų patiekalą iš tobulai šiam metų laikui ir laukinės anties skoniui derančių ingredientų. Šalia patiekiamas troškintas kriaušes galite paruošti iš anksto. Skanaus!
GAMINIMO BŪDAS: LĖTAS GAMINIMAS, KEPIMAS, GAMINIMAS NETIESIOGINĖJE KAITROJE
SUDĖTINGUMAS: VIDUTINIS
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 125 MIN.
GAMINIMAS: 55 MINUTES
IŠ VISO: 180 MINUTES
IŠEIS: 4 PORCIJOS
INGREDIENTAI
ANTIS
1 laukinė antis
50 g sviesto, kambario temperatūros
1 šalavijo šakelė
DARŽOVĖS
2 geltonosios morkos
½ v.š. alyvuogių aliejaus
2 purpurinės saldžiosios bulvės
1 baltasis svogūnas
100 g įvairių grybų
50 g sviesto
½ žaliojo kopūsto
TROŠKINTOS KRIAUŠĖS
4 „Gieser Wildeman“ veislės kriaušės
100 ml šviežiais spaustų apelsinų sulčių
100 ml vandens
100 ml baltojo vyno
50 g cukraus
2 anyžiaus žiedeliai
1 lauro lapas
1 cinamono lazdelė
Reikalingi priedai:
convEGGtor laikiklis
Vienkartinė skysčių surinkimo talpa
Nerūdijančio plieno grotelės
Ketaus keptuvė (maža)
Dvigubas nuotolinis termometras
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO
1. Nulupkite „Gieser Wildeman“ kriaušes. Visus troškintų kriaušių ingredientus dėkite į nedidelį puodą ir kriaušes užvirkite – įsitikinkite, kad kriaušės pilnai apsemtos skysčio. Sumažinkite ugnį ir leiskite kriaušėms apie 1,5 valandos pavirti kol suminkštės.
2. Nuimkite troškintas kriaušes nuo ugnies ir palikite ataušti skystyje, kuriame virė. Per tą laiką Big Green Egg uždekite anglis ir įdėję convEGGtor laikiklį, vienkartinę skysčių surinkimo talpą ir ant viršaus nerūdijančio plieno groteles, įkaitinkite iki 140 °C temperatūros.
3. Krūtinėle į viršų į mažą ketaus keptuvę dėkite laukinę antį ir įtrinkite sviestu. Nuskabykite šalavijo lapelius ir juos smulkiai sukapokite. Pabarstykite antį šalaviju bei druska ir pipirais pagal skonį. Nulupkite geltonas morkas ir dėkite ant didelio aliuminio folijos lakšto. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pagal skonį pabarstykite druska ir pipirais. Nuplaukite saldžiąsias bulves ir jas nusausinkite.
GAMINIMAS
1. Dėkite keptuvę su antimi ant grotelių ir šalia dėkite ryšulėlį su morkomis bei saldžiąsias bulves. Į anties krūtinėlės vidurį įsmekite dvigubą nuotolinį termometrą. Uždenkite EGG dangtį ir nustatykite 50 °C vidaus temperatūrą. Leiskite ančiai kepti apie 30 minučių, kol pasieks šią temperatūrą.
2. Per tą laiką nulupkite baltąjį svogūną ir supjaustykite pusmėnulio formos rieklėmis. Nuplaukite grybus. Sviestą supjaustykite mažais kubeliais, o žaliąjį kopūstą dideliais gabalais.
3. Kai antis pasieks nustatytą vidaus temperatūrą, išimkite ją iš keptuvės. Dėkite antį į lėkštę. EGG įkaitinkite iki 170°C temperatūros.
4. Į keptuvę dėkite svogūnus, grybus ir sviesto kubelius ir uždenkite EGG dangtį. Svogūnus ir grybus kepkite apie 5 minutes tol, kol suminkštės, kartas nuo karto juos pamaišydami.
5. Iš EGG išimkite ryšulėlį su morkomis ir saldžiąsias bulves. Atsargiai nuimkite foliją ir supjaustykite bulves ketvirčiais. Įmaišykite kopūstą į grybų mišinį ir ant daržovių dėkite antį, morkas, saldžiąsias bulves ir troškintas kriaušes. Į anties krūtinėlės vidurį įsmeikite dvigubą nuotolinį termometrą. Uždenkite EGG dangtį ir nustatykite 55 °C vidaus temperatūrą. Kepkite antį ir daržoves tol, kol pasieks nustatytą temperatūrą.
6. Išimkite keptuvę iš EGG ir dėkite ant karščiui atsparaus kilimėlio ant stalo.
© Big Green Egg Europe