Lašišos rūkymas su ypatingu triuku! Šią plėšytą lašišą: labai greita ir lengva pagaminti jūsų Big Green Egg ir reikia vos kelių ingredientų. Kartu su rūkyta lašiša galite patiekti daržoves, paruoštas iš vakaro. Kepimo dieną jums tereikės išmirkyti medžio lentelę kepimui, pagardinti lašišą ir ją išrūkyti jūsų kamado kepsninėje.
GAMINIMO BŪDAS: RŪKYMAS
SUDĖTINGUMAS: LENGVAS
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 15 MIN.
GAMINIMO TRUKMĖ: 55 MIN.
IŠ VISO: 70 MIN.
IŠEIS: 4 PORCIJOS
INGREDIENTAI
LAŠIŠA
600 g lašišos file be odos
4 v.š. Garstyčių padažo
2 kalendros šakelės
SALDŽIARŪGŠTĖS DARŽOVĖS
8 maži svogūnai
4 šviežios morkos
¼ pankolio galvutės
100 ml vandens
100 ml organiško acto
100 g cukraus
1 v.š. maltos ciberžolės
Reikalingi priedai:
Medžio lentelė kepti
Nerūdijančio plieno grotelės
Momentinis termometras
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO
1. Nulupkite ir per pusę supjaustykite svogūnus saldžiarūgščiam marinatui. Nuskuskite šviežias morkas ir kartu su pankoliu supjaustykite kubeliais.
2. Į vandenį supilkite organišką actą, suberkite cukrų, ciberžolę ir užvirkite. Sudėkite daržoves, palaukite kol skystis vėl užvirs ir išjunkite ugnį. Palikite daržoves ataušti iki kambario temperatūros (vandenyje).
GAMINIMAS
1. Dubenyje vandens bent 30 min mirkykite kedro medžio lentelę kepimui. Per tą laiką Big Green Egg uždekite anglis ir įdėję nerūdijančio plieno groteles įkaitinkite iki 140°C .
2. Lašišos file dėkite ant medžio lentelės kepimui ir lengvai pabarstykite druska ir šviežiai maltais baltaisiais pipirais. Garstyčių padažu apipilkite lašišos nugarinę.
3. Ant grotelių dėkite medžio lentelę kepimui su lašiša. Uždenkite EGG dangtį ir lašišos file kepkite apie 20-25 min., kol pasieks 60°C temperatūrą. Temperatūrą galite išmatuoti termometru.
4. Nusunkite saldžiarūgštes daržoves. Iš EGG išimkite medžio lentelę kepimui, suplėšykite lašišą į gabalėlius ir patiekite su saldžiarūgštėmis daržovėmis. Viską papuoškite kalendra.
© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu