Nachos kukurūzų traškučiai su padažu

Ar meniu išvydę kukurūzų traškučius, mėgstate juos užsisakyti? Nuo šiol, kad ir kur bebūtumėte – namie ar stovyklavietėje – šį gardų Teks-Meks virtuvės užkandį galite pasigaminti patys savo kamado kepsninėje. Šis receptas yra greitai paruošiamas ir itin paprastas, o kukurūzų traškučius galėsite pasigaminti bet kokiame Big Green Egg modelyje. Šį užkandį galite ragauti su aperityvu arba valgyti kaip naktipiečius. Sūrio padažo gausis šiek tiek daugiau, nei reikės, tačiau neabejojame, jog šie kukurūzų traškučiai jums taip patiks, kad norėsite pasigaminti dar vieną porciją. Taigi drąsiai naudokite dvigubą ir kitų ingredientų kiekį. Visgi norite tik vienos porcijos? Tuomet likusią sūrio padažo dalį galite naudoti vietoj, pavyzdžiui, klasikinio mėsainio arba kito gardaus suvožtinio sūrio gabalėlio.

 

 

GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS KEPTUVĖJE, KEPIMAS, NETIESIOGINIS KEPIMAS

VIRTUVĖ: TEKS-MEKS

SUDĖTINGUMAS: LENGVAS

PASIRUOŠIMO LAIKAS: 20 MINUČIŲ

GAMINIMO LAIKAS: 20 MINUČIŲ

IŠ VISO: 40 MINUČIŲ

KIEKIS: 4 PORCIJOS

 

 

INGREDIENTAI

 

 

Kukurūzų traškučiai

350 g natūralių kukurūzų tortilijų traškučių

2 kalendros šakelių

 

Gvakamolė

1 raudono svogūno

8 saulėje džiovintų pomidorų aliejuje

1 avokado

0,5 ekologiškos žaliosios citrinos

2 v. š. ypač tyro alyvuogių aliejaus

Sūrio padažas

1 šalotinių svogūnų

2 žalių Chalapos paprikų

1 v. š. sviesto

1 v. š. miltų

300 ml pieno

250 g tarkuoto čederio sūrio

 

Reikalingi priedai:

convEGGtor laikiklis

Nerūdijančio plieno grotelės

 

 

PASIRUOŠIMAS

 

1. Uždekite anglis Big Green Egg kepsninėje ir įstatę convEGGtor laikiklį bei nerūdijančio plieno groteles, įkaitinkite ją iki 200 °C.

2. Tuo tarpu gvakamolei nulupkite ir smulkiai supjaustykite raudonąjį svogūną. Susmulkinkite saulėje džiovintus pomidorus. Perpjaukite avokadą per pusę, išimkite kauliuką, nulupkite odelę, o minkštimą supjaustykite maždaug 1 cm kubeliais. Smulkiai sutarkuokite pusės žaliosios citrinos žievelę. Pagal skonį sumaišykite visus gvakamolės ingredientus su druska ir pipirais, ir atidėkite į šalį.

3. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite šalotinį svogūną sūrio padažui. Išilgai per pusę perpjaukite Chalapos paprikas, pašalinkite stiebus ir sėklas bei susmulkinkite minkštimą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir supilkite šalotinio svogūno gabalėlius. Kepkite 2–3 minutes, kol svogūno gabalėliai taps permatomi. Įmaišykite miltus ir pakepkite dar 3 minutes. Maišydami, į keptuvę supilkite pieną ir užvirkite. 1 minutę pavirkite ant lėtos ugnies ir į padažą įmaišykite sutarkuotą čederio sūrį. Palaukite, kol padažas vėl užvirs, tuomet nuimkite keptuvę nuo ugnies ir į sūrio padažą įmaišykite Chalapos paprikas.

 

 

PARUOŠIMAS

 

1. Sudėkite trečdalį tortilijų traškučių į kepimo indą (kurio dydis būtų maždaug 15 x 25 cm). Ant jų uždėkite 2 valgomuosius šaukštus sūrio padažo ir trečdalį gvakamolės padažo. Tuomet ant padažo paskleiskite pusę likusių tortilijų traškučių ir ant viršaus uždėkite dar 2 valgomuosius šaukštus sūrio padažo bei šaukštą gvakamolės padažo. Tokiu pat būdu padarykite trečiąjį sluoksnį.

2. Pastatykite indą ant grotelių, uždarykite EGG kepsninės dangtį ir pašildykite kukurūzų traškučius apie 15 minučių. Nuskinkite kalendros lapelius nuo šakelių.

3. Išimkite traškučių indą iš EGG kepsninės, pabarstykite kalendros lapeliais ir nedelsdami patiekite.

 

 


© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu

 

close