KRŪTININĖ \ BRISKET

KRŪTININĖ \ BRISKET

Kas yra krūtininė? Tai jaučio krūtinės išpjova, susidedanti iš dviejų dalių: liesesnės ir riebesnės. Amerikoje ši jaučio dalis labai mėgstama, bet ir Europoje ji pamažu įgauna populiarumo. Kepant krūtininę nereikės įdėti daug pastangų, bet prireiks kantrybės. Sunku nustatyti tikslią gaminimo trukmę, kuri priklauso nuo mėsos storio ir riebumo. Verčiau pradėkite ją gaminti iš anksto. Prireikus iškepusią krūtininę galėsite palaikyti kelias valandas.

 

 

INGREDIENTAI

 

Užteks maždaug 20 asmenų

Pasiruošimas iš anksto: 10 min. (papildomai 1 val. palaikyti)

Gaminimo trukmė: daugiau nei 8 val.

 

1 jautienos krūtininė, maždaug 5 kg svorio

Prieskonių mišiniui:

2 v. š. maltų saldžiųjų paprikų

1 v. š. maltų pankolių

1½ v. š. česnakų miltelių

½ v. š. maltų kuminų

1½ v. š. džiovintų čiobrelių

1½ v. š. džiovintų raudonėlių

1½ v. š. rudo cukraus

1½ v. š. juodųjų pipirų

1 v. š. smulkios jūros druskos

Priedai:

Pekaninės karijos skiedros

convEGGtor laikiklis

EGGmitt pirštinė

Dvigubas įsmeigiamas termometras

 

GAMINIMAS

 

 

PASIRUOŠIMAS

 

Nupjaustykite nuo krūtininės kietas sausgysles ir nereikalingus riebalus. Paruoškite prieskonių mišinį.

Kruopščiai įtrinkite krūtininę prieskonių mišiniu ir bent 1 val. palaikykite kambario temperatūroje. 

 

GAMINIMAS

 

Įmaišykite į anglis dvi saujas pekaninės karijos skiedrų. Uždekite anglis ir įdėję convEGGtor laikiklį įkaitinkite EGG kepsninę iki 135 °C.

Naudodami EGGmitt pirštinę pakelkite convEGGtor laikiklį ir užbarstykite ant rusenančių anglių saują pekaninės karijos skiedrų. Vėl įdėkite laikiklį ir groteles. Uždėkite krūtininę ant grotelių ir į mėsos vidurį įsmeikite termometrą. Uždarykite EGG kepsninės dangtį ir termometre nustatykite 85 °C temperatūrą. Kepkite krūtininę maždaug 8 val. 135 °C temperatūroje, kol temperatūra mėsos viduje pasieks pageidaujamą lygį. Gaminimo trukmė gali skirtis.

Kai temperatūra mėsos viduryje pasieks 85 °C, išimkite krūtininę iš Big Green Egg kepsninės. Uždenkite mėsą aliuminio folija ir įdėkite į šaltkrepšį. Prieš pjaustydami palaukite bent 30 min.

 


© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu

close