Kas yra krūtininė? Tai jaučio krūtinės išpjova, susidedanti iš dviejų dalių: liesesnės ir riebesnės. Amerikoje ši jaučio dalis labai mėgstama, bet ir Europoje ji pamažu įgauna populiarumo. Kepant krūtininę nereikės įdėti daug pastangų, bet prireiks kantrybės. Sunku nustatyti tikslią gaminimo trukmę, kuri priklauso nuo mėsos storio ir riebumo. Verčiau pradėkite ją gaminti iš anksto. Prireikus iškepusią krūtininę galėsite palaikyti kelias valandas.
INGREDIENTAI
Užteks maždaug 20 asmenų
Pasiruošimas iš anksto: 10 min. (papildomai 1 val. palaikyti)
Gaminimo trukmė: daugiau nei 8 val.
1 jautienos krūtininė, maždaug 5 kg svorio
Prieskonių mišiniui:
2 v. š. maltų saldžiųjų paprikų
1 v. š. maltų pankolių
1½ v. š. česnakų miltelių
½ v. š. maltų kuminų
1½ v. š. džiovintų čiobrelių
1½ v. š. džiovintų raudonėlių
1½ v. š. rudo cukraus
1½ v. š. juodųjų pipirų
1 v. š. smulkios jūros druskos
Priedai:
Pekaninės karijos skiedros
convEGGtor laikiklis
EGGmitt pirštinė
Dvigubas įsmeigiamas termometras
GAMINIMAS
PASIRUOŠIMAS
Nupjaustykite nuo krūtininės kietas sausgysles ir nereikalingus riebalus. Paruoškite prieskonių mišinį.
Kruopščiai įtrinkite krūtininę prieskonių mišiniu ir bent 1 val. palaikykite kambario temperatūroje.
GAMINIMAS
Įmaišykite į anglis dvi saujas pekaninės karijos skiedrų. Uždekite anglis ir įdėję convEGGtor laikiklį įkaitinkite EGG kepsninę iki 135 °C.
Naudodami EGGmitt pirštinę pakelkite convEGGtor laikiklį ir užbarstykite ant rusenančių anglių saują pekaninės karijos skiedrų. Vėl įdėkite laikiklį ir groteles. Uždėkite krūtininę ant grotelių ir į mėsos vidurį įsmeikite termometrą. Uždarykite EGG kepsninės dangtį ir termometre nustatykite 85 °C temperatūrą. Kepkite krūtininę maždaug 8 val. 135 °C temperatūroje, kol temperatūra mėsos viduje pasieks pageidaujamą lygį. Gaminimo trukmė gali skirtis.
Kai temperatūra mėsos viduryje pasieks 85 °C, išimkite krūtininę iš Big Green Egg kepsninės. Uždenkite mėsą aliuminio folija ir įdėkite į šaltkrepšį. Prieš pjaustydami palaukite bent 30 min.
© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu