Kriaušių tarta ‘Tarte Tatin’

 

Šis sluoksniuotos tešlos kriaušių tartos pyrago receptas Big Green Egg kepsninei yra panašus į garsiąją apverstą obuolių tartą „tarte tatin“. Šią gardžią tartą galite greitai paruošti vos iš keturių ingredientų. Tartos tešlos pagrindą savo kamado kepkite atskirai. Kepant iškočiotą sluoksniuotą tešlą tarp dviejų kepimo akmenų, pirmąsias dešimtį minučių tešlą nekyla, yra tobulai plokščia ir išlieka nuostabiai traški. Karamelizuotų kriaušių įdaras tartą išbaigia.

 

 

GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS

SUDĖTINGUMAS: VIDUTINIS

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 20 MIN.

GAMINIMAS: 110 MIN.

IŠ VISO: 130 MIN.

IŠEIS: 8-10 PORCIJOS

 

INGREDIENTAI

 

 

ĮDARUI

5 kriaušės, ne per daug prinokę

25 g sviesto, papildomai kepimo formos tepimui

225 g baltojo cukraus

TEŠLOS PAGRINDUI

3 lakštai sluoksniuotos tešlos (10 x 10 cm)

Reikalingi priedai:

Nerūdijančio plieno grotelės

Ketaus keptuvė (maža)

convEGGtor laikiklis

Du kepimo akmenys

 

 

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

 

 

1. Big Green Egg uždekite anglis ir įdėję nerūdijančio plieno groteles įkaitinkite iki 200°C temperatūros. Per tą laiką nulupkite kriaušes ir supjaustykite ketvirčiais. Pašalinkite kauliukus ir kiekvieną kriaušės ketvirtį perpjaukite išilgai per pusę. Supjaustykite sviestą mažais kubeliais. Ketaus keptuvę ištepkite sviestu.

 

 

 

 

GAMINIMAS

 

 

1. Dėkite mažą ketaus keptuvę ant grotelių ir suberkite cukrų. Uždenkite EGG dangtį ir palaukite, kol cukrus pradės karamelizuotis.

2. Išimkite keptuvę iš EGG, dėkite ant karščiui atsparaus paviršiaus ir atsargiai ratu ant karamelės išdėliokite kriaušių gabalėlius. Tarpus užpildykite mažesniais kriaušių gabalėliais. Išimkite groteles, įdėkite convEGGtor ir į EGG grąžinkite groteles. Ant grotelių dėkite šaltą kepimo akmenį ir ant jų dėkite keptuvę. Uždenkite EGG dangtį ir EGG įkaitinkite iki 180° C temperatūros. Įdarą kepkite apie 45 minutes, kol kriaušės suminkštės ir susikaramelizuos.

3. Išimkite keptuvę iš EGG ir leiskite įdarui pravėsti. Išimkite kepimo akmenį iš EGG ir leskite jam ataušti. Per tą laiką leiskite atšilti sluoksniuotos tešlos lakštams, kuriuos naudosite pagrindui.

4. Sluoksniuotos tešlos lakštus dėkite vienas ant kito tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir iškočiokite kiek didesniu nei keptuvės diametru. Išpjaukite gražų apskritimą (Ø 27 cm). Ant EGG grotelių dėkite šaltą kepimo akmenį ir ant viršaus dėkite tarp kepimo popieriaus lakštų esantį tešlos apskritimą. Uždenkite antruoju kepimo akmeniu. Uždenkite EGG dangtį ir tešlos pagrindą kepkite apie 10 minučių.

5. Nuimkite viršutinį kepimo akmenį ir viršutinį kepimo popieriaus lakštą. Uždenkite EGG dangtį ir kepkite pagrindą dar 25 minutes, kol jis įgaus gražią auksinę spalvą ir taps traškiu.

6. Išimkite tešlos pagrindą iš EGG ir dėkite ant ataušusių kriaušių keptuvėje. Ant viršaus dėkite lėkštę ir vienu judesiu apverskite keptuvę su lėkšte, kad kriaušių tarta atsidurtų ant lėkštės.

 

 

 

 


© Big Green Egg Europe

close