Ingredientai
Gaminimo laikas: 35–40 min.
12 užkandžio arba 4 pagrindinio patiekalo porcijos
12 krevečių
1 žalioji arba geltonoji citrina
Druskos plutai:
2 kg rupios jūros druskos
3 kiaušinių baltymų
Reikalingi priedai:
gilus picos kepimo akmuo
2 EGGmitt pirštinės
GAMINIMAS
Uždekite anglis Big Green Egg kepsninėje, įdėkite groteles ir uždarykite dangtį. Įkaitinkite EGG kepsninę iki 220 °C. Tuo tarpu iš jūros druskos, kiaušinių baltymų ir vandens pagaminkite nelabai drėgną lengvai minkomą mišinį.
Gilų picos kepimo akmenį išklokite maždaug 1 cm storio druskos mišinio sluoksniu. Ant jo išdėliokite krevetes išgaubtąja uodegos puse į apačią taip, kad galvos atsidurtų ant kepimo akmens krašto. Uodegas uždenkite likusiu druskos mišiniu ir švelniai apspauskite. Uždėkite kepimo akmenį ant grotelių ir uždarykite EGG kepsninės dangtį. Krevetes kepkite maždaug 15–20 min., kol galvos paraus, o druska sukietės. Tuo tarpu skiltelėmis supjaustykite žaliąją arba geltonąją citriną.
Naudodamiesi EGGmitt pirštinėmis išimkite kepimo akmenį iš kepsninės. Plaktuku sudaužykite druskos plutelę ir išimkite krevetes. Nedelsdami patiekite su žaliosios arba geltonosios citrinos skiltelėmis, kad svečiai panorėję pagardintų krevetes sultimis.
Patarimas:
Taip pat skanu iš druskos plutos išimtas krevetes apsukti šoninės bryzeliais ir trumpai apkepti jas ant grotelių iš abiejų pusių.
© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu