Krevečių mėsainis nėra taip gerai žinomas kaip žuvies mėsainis, bet jis yra ne mažiau gardus, ypač jei mėsainį gaminate patys savo Big Green Egg kepsninėje. Šis receptas su specialiu garnyru suteikia mėsainiui ypatingą Rytų Azijos skonį. Taigi, greitai susirinkite reikalingus ingredientus, savo kamado uždekite anglis ir nustebinkite save ir savo svečius šiuo skaniu ir originaliu mėsainiu ant naminių bandelių.
GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS
SUDĖTINGUMAS: LENGVAS
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 90 MIN.
GAMINIMO TRUKMĖ: 35 MIN.
IŠ VISO: 125 MIN.
IŠEIS: 4 MĖSAINIAI
INGREDIENTAI
MĖSAINIAMS
50 g saulėje džiovintų pomidorų
1 česnako skiltelė
1 peletrūno šakelė
600 g šviežių išlukštentų krevečių
1 a.š. suši imbiero
½ v.š. „Sriracha” padažo
½ a.š. „Madras” kario miltelių
½ a.š. rūkytos saldžiosios paprikos miltelių
1 kiaušinio trynys
2 svogūnų laiškų šakelės
20 g kedro riešutų
50 g „panko” duonos trupinių
MARINUOTOMS DARŽOVĖMS
150 g morkų
150 g daikono ridikų
2 cm raudonojo ispaniško čili pipiro
100 ml acto
100 g cukraus
1 a.š. maltos ciberžolės
PAPILDOMI INGREDIENTAI:
3 v.š. alyvuogių aliejaus
1 šakelė svogūnų laiškų (nebūtinai)
4 mėsainių bandelių
100 g pupelių daigų
1 v.š. japoiniškų „furikake” prieskonių
„Kewpie” majonezo, pagal skonį
Reikalingi priedai:
convEGGtor laikiklis
Nerūdijančio plieno grotelės
Ketaus keptuvė
Momentinis termometras
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO
1. Nulupkite morkas ir daikono ridiką, skirtus marinuotoms daržovėms „atjar”. Skustuvu išilgai supjaustykite daržoves plonomis juostelėmis. Plonais žiedais supjaustykite čili pipirą. Puode įkaitinkite 100 ml vandens su actu, cukrumi ir ciberžole ir kaitinkite, kol cukrus ištirps. Nuimkite puodą nuo ugnies, suberkite daržoves ir leiskite „atjar” ataušti.
2. Mėsainiams nusunkite saulėje džiovintų pomidorų skystį. Česnaką nulupkite ir sukapokite stambiais gabalėliais. Nuo peletrūno šakelės nulupkite lapelius. Į maisto trintuvą (kombainą) sudėkite šiuos ingredientus ir 400 g krevečių, imbierą, „Siracha” padažą, prieskonius, kiaušinių trynius ir viską sutrinkite iki vientisos masės.
3. Likusias krevetes supjaustykite mažais gabalėliais, smulkiai supjaustykite svogūnų laiškus. Visa tai kartu su kedrų riešutais, druska ir pipirais pagal skonį sumaišykite su krevečių mase. Ją padalinkite į 4 vienodo dydžio porcijas ir suformuokite į mėsainius. Mėsainius dėkite į šaldytuvą ir ten palikite maždaug valandai.
GAMINIMAS
1. Big Green Egg uždekite anglis, įdėkite conveGGtor ir nerūdijančio plieno groteles ir įkaitinkite iki 190°C.
2. Ketaus keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Per tą laiką į lėkštę suberkite „panko” duonos trupinius ir juose iš abiejų pusių apvoliokite krevečių mėsainius. Mėsainius dėkite į keptuvę ir kepkite apie 3-4 min. kol gražiai apskrus ir įgaus auksinę spalvą. Tuomet apverskite ir kepkite dar 3-4 min. kol ir ši pusės taps traški ir gražiai parus, o mėsainių vidaus temperatūra pasieks
70 °C – ją pamatuoti galite naudodamiesi momentiniu termometru. Po kiekvieno veiksmo uždenkite EGG dangtį. Per tą laiką išilgai perpjaukite mėsainių bandeles ir, jei naudojate, supjaustykite svogūnų laiškus. Nusunkite „atjar” marinuotas daržoves.
3. Nuo EGG nuimkite keptuvę ir mėsainius sudėkite į lėkštę. Į karštą keptuvę, jei naudojate, suberkite svogūnų laiškus ir pupelių daigus, juos pamaišykite.
4. „Atjar” daržoves padalinkite ant apatinės bandelių pusės. Tada dėkite mėsainius, o ant jų berkite pupelių daigus. Pabarstykite „furikake” prieskoniais, uždėkite „Kewpie” majonezo pagal skonį. Ant viršaus dėkite viršutines bandelių puses.
© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu