Keptos jūrų šukutės – skanus ir labai lengvai paruošiamas užkandis. Būtent todėl jis tinka patiekti per kalėdinę vakarienę arba šventinį vakarėlį. Šukutės kepamos kiautuose, todėl būkite atsargūs ir neišpjaukite jų.
Ingredientai
6 porcijos
Pasiruošimas iš anksto: 20 min.
Gaminimo trukmė: 10 min.
6 jūrų šukutės kiautuose
3 salotinių trūkažolių gūžės
50 g lazdynų riešutų be luobelės
2 v. š. lazdynų riešutų aliejaus
Priedai:
Ketaus grotelės
Pasiruošimas iš anksto
Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir, įdėję ketaus groteles, įkaitinkite iki 230 °C.
Keptos jūrų šukutės
Atidarykite jūrų šukutes. Suimkite kriauklę taip, kad plokščioji pusė gulėtų ant delno, o gaubtąją prispaustumėte pirštais. Atsargiai įkiškite siaurą plokščią peiliuką tarp kiauto pusių maždaug riešo aukštyje. Peilį laikykite aštriąją pusę nukreipę žemyn, link plokščiosios pusės, ir atsargiai pjaukite pagal laikrodžio rodyklę (jei esate dešiniarankis). Kriauklei prasivėrus atskirkite abi puses. Jūrų šukutė turi likti prisitvirtinusi prie išgaubtosios pusės. Ranka pašalinkite šone esantį virškinamąjį traktą. Nuplaukite jūrų šukutę šaltu tekančiu vandeniu. Šitaip atidarykite ir nuplaukite visas kriaukles.
Tuo tarpu išilgai perpjaukite salotinių trūkažolių gūžes per pusę, o lazdynų riešutus smulkiai sukapokite.
GAMINIMAS
Išdėliokite jūrų šakutes ant grotelių kiautu į viršų. Greta išdėliokite salotines trūkažoles perpjauta puse į apačią. Kepkite 2 minutes.
Apverskite kriaukles ir apibarstykite šukutes kapotais lazdynų riešutais. Pasukite salotines trūkažoles ¼ rato. Kepkite 2 min. Nukelkite trūkažoles nuo grotelių, o šukutes kepkite dar 2 min. Tuo tarpu supjaustykite keptas trūkažoles juostelėmis. Apšlakstykite lazdynų riešutų aliejumi ir pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais.
Nukelkite jūrų šukutes nuo EGG kepsninės grotelių, ant jų išdėliokite smulkintas salotines trūkažoles ir nedelsdami patiekite.
© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu