Ar žinote, kuri kiaulės dalis yra Tomahawk kepsnys? Tai nugarinė su ilgu šonkauliu, kuris suteikia mėsai ypatingą išvaizdą. Šiame Big Green Egg recepte mes pasirinkome dvigubo storio Tomahawk kepsnius. Kadangi juos ant savo Big Green Egg kamado grotelių kepsite ilgiau, nei vieną kepsnį, išgausite dar gardesnį skrudintą skonį. Ir žinoma, su šiuo ypatingu kepsniu turėtumėte patiekti ant grotelių keptų daržovių.
GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS ANT GROTELIŲ
SUDĖTINGUMAS: LENGVAS
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 20 MIN.
GAMINIMO TRUKMĖ: 20 MIN.
IŠ VISO: 40 MIN.
IŠEIS: 4 PORCIJOS
INGREDIENTAI
TOMAHAWK KEPSNIAI
2 dvigubi „Tomahawk“ kepsniai
1 čiobrelio šakelė
1 rozmarino šakelė
2 česnako skiltelės
2 v.š. alyvuogių aliejaus
DARŽOVĖS
12 žaliųjų smidrų
2 dideli svogūnai
2 ilgosios saldžiosios raudonosios paprikos
2 ilgosios saldžiosios geltonosios paprikos
Reikalingi priedai:
Ketaus grotelės
Momentinis termometras
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO
1. Big Green Egg uždekite anglis ir įdėję ketaus groteles įkaitinkite iki 210 °C temperatūros.
2. Išimkite kepsnius iš šaldytuvo. Nuo čiobrelio šakelių pašalinkite lapelius, o nuo rozmarino – adatėles ir smulkiai supjaustykite. Nulupkite ir susmulkinkite česnaką. Žoleles ir česnaką dėkite į alyvuogių aliejų ir padenkite „Tomahawk“ kepsnius.
3. Pašalinkite kietus žaliųjų smidrų galiukus. Nulupkite svogūnus ir supjaustykite maždaug 2 cm. storumo riekelėmis.
GAMINIMAS
1. Apibarstykite kepsnius druska ir pipirais ir dėkite ant grotelių kartu su ilgomis saldžiosiomis paprikomis. Kepsnius kepkite apie 3 minutes, pasukite ketvirčiu ir kepkite dar 3 minutes. Apverskite ir vėl kepkite du kartus po 3 minutes. Paprikas kepkite apie 6-8 minutes, nuolatos vis apversdami, kad odelės pajuoduotų iš visų pusių. Po kiekvieno veiksmo uždenkite EGG dangtį.
2. Patikrinkite kepsnių vidaus temperatūrą, ji turėtų būti 70 °C. Temperatūrą išmatuoti galite momentiniu termometru. Jei temperatūra nepasiekta, kepsnius kepkite toliau. Jei prireiks, kartas nuo karto juos apverskite. Kepsnius ir paprikas išimkite iš EGG.
3. Ant grotelių dėkite žaliuosius smidrus ir svogūnų riekeles. Smidrus ir svogūnus kepkite apie 5 minutes, praėjus pusei laiko apverskite. Per tą laiką iš ilgų saldžiųjų paprikų pašalinkite kotelius, odeles ir sėklas.
4. Iš EGG išimkite smidrus ir svogūnų riekeles ir kartu su keptomis paprikomis patiekite su „Tomahawk“ kepsniais.
© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu