Savaitgalį Big Green Egg kepsninėje pačirškinę kiaulienos sprandinę galėsite visus sukviesti gardžių šeimos pietų. Šį sultingą mėsos gabalą lengva dalytis. Gerbiame tradicijas, todėl kiaulienos sprandinę marinuojame su garstyčiomis ir patiekiame su garstyčių padažu.
GAMINIMO BŪDAS: GAMINIMAS NETIESIOGINĖJE KAITROJE
VIRTUVĖ: ANGLIJOS
SUDĖTINGUMAS: PAPRASTA
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 20 MIN.
GAMINIMO TRUKMĖ: 85 MIN.
IŠ VISO: 105 MIN.
IŠEIS: 8–12 PORCIJŲ
INGREDIENTAI
KIAULIENOS SPRANDINĖ
1 kiaulienos sprandinė, apie 2 kg svorio
4 v. š. grūdėtų garstyčių
4 v. š. paprastų garstyčių
1 ryšelis rozmarinų
jūros druskos
PADAŽAS
4 v. š. grūdėtų garstyčių
4 v. š. paprastų garstyčių
4 v. š. medaus
Reikalingi priedai:
convEGGtor laikiklis
Vienkartinė skysčių surinkimo talpa
Dvigubas įsmeigiamas nuotolinis termometras
Ketaus prikaistuvis
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO
1. Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir, įdėję convEGGtor, vienkartinę talpą bei groteles, įkaitinkite iki 220 °C.
2. Tuo tarpu ant stalviršio pasidėkite kiaulienos sprandinę. Sumaišykite dviejų rūšių garstyčias ir gautu mišiniu aptepkite mėsą. Nuskabykite rozmarinų lapelius ir smulkiai sukapokite. Apibarstykite kiaulieną jūros druska ir rozmarinais. 2 v. š. smulkintų rozmarinų atidėkite padažui.
GAMINIMAS
1. Uždėkite kiaulienos sprandinę ant grotelių ir į mėsos vidurį įsmeikite nuotolinio termometro daviklį. Uždarykite Big Green Egg dangtį ir nuotoliniame termometre nustatykite vidinę mėsos temperatūrą 58 °C . Kepkite mėsą, kol temperatūra mėsos viduje pasieks nustatytąją – tai užtruks apie 75 min.
2. Temperatūrai mėsos viduje pasiekus nustatytą ribą išimkite kiaulieną iš kepsninės. Paruoškite padažą – ketaus prikaistuvyje sumaišykite dviejų rūšių garstyčias, medų ir atidėtus rozmarinus. Prikaistuvį uždėkite ant grotelių, uždarykite dangtį ir pakaitinkite kelias minutes.
3. Kiaulienos sprandinę supjaustykite dailiais gabalėliais ir patiekite su garstyčių padažu.
Patarimas
Norėtumėte prie keptos kiaulienos patiekti gardaus garnyro? Big Green Egg kepsninėje iškepkite šių bulvių-armonikėlių ir paruoškite pankolių padažą.
© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu