Šią sočią duoną savo Big Green Egg galite kepti ketaus puode! Gardžios duonos raugui leiskite iš anksto 12 valandų pakilti šaldytuve. Žema temperatūra sulėtina kilimo procesą, kas leidžia susiformuoti duonos skoniui. Duoną po kilimo ir formavimo iš pradžių galite kepti ketaus puode uždengtu dangčiu. Tai padės apsaugoti nuo per greito plutos susiformavimo. Po 25 minučių nuo puodo dangtį nuimkite ir žvilgtelėkite, kaip atrodys duona.
GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS
SUDĖTINGUMAS: VIDUTINIS
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 140 MIN.
GAMINIMAS: 60 MIN.
IŠ VISO: 200 MIN.
IŠEIS: 1 KEPALAS
INGREDIENTAI
RAUGAS
126 g medaus alaus, kambario temperatūros
3.5 g šviežių mielių
126 g pilno grūdo miltų
TEŠLA
574 g pilno grūdo miltų
12.6 g smulkios druskos
17.5 g šviežių mielių
406 g medaus alaus
35 g graikinių riešutų aliejaus
21 g medaus
Miltų pabarstymui
ĮDARAS
280 g graikinių riešutų
Reikalingi priedai:
convEGGtor laikiklis
Nerūdijančio plieno grotelės
Kepimo akmuo
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO
1. Raugui į plastikinį dubenį supilkite medaus alų. Į jį sutrupinkite mieles ir maišykite tol, kol jos ištirps aluje. Įmaišykite pilno grūdo miltus, uždenkite dubenį maistne plėvele ir raugą dvylikai valandų dėkite į šaldytuvą.
2. Išimkite dubenį su raugu iš šaldytuvo, supilkite į maisto kombaino dubenį kartu su kitais tešlos ingredientais, išskyrus miltus pabarstymui, ir naudodamiesi kombaino tešlos antgaliu tešlą minkykite 6-7 minutes, kol ji taps minkšta ir elastinga. Žinoma, tešlą galite minkyti ir rankomis. Tešla bus paruošta, kai galėsite ją lengvai ištempti ir atplėšti nedidelį, ploną gabalėlį. Dėkite tešlą į dubenį, uždenkite plastikine plėvele ir leiskite tešlai 30 minučių pakilti.
3. Dėkite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus ir išspauskite iš jos orą, suformuokite į kamuoliuką ir uždenkite maistine plėvele. Palikite pakilti 30 minučių.
4. Iš tešlos vėl išspauskite orą, suformuokite į kamuoliuką ir dėkite tešlą į žalią ketaus puodą. Uždekite maistine plėvele ir leiskite tešlai pakilti dar 60 minučių.
GAMINIMAS
1. Savo Big Green Egg uždekite anglis ir įdėję convEGGtor ir nerūdijančio plieno groteles įkaitinkite iki 210°C temperatūros.
2. Nuo tešlos nuimkite plėvelę. Rėčiu lengvai pabarstykite tešlos viršų miltais ir aštriu peiliu padarykite įpjovimus kryžiuku. Uždenkite puodą dangčiu ir dėkite žalią ketaus puodą ant grotelių. Uždenkite EGG dangtį ir duoną kepkite apie 25 minutes.
3. Nuo žalio ketaus puodo nuimkite dangtį, uždenkite EGG dangtį ir duoną kepkite dar apie 15 minučių, kol gražiai parus.
4. Išimkite žalią ketaus puodą iš EGG. Išimkite duoną iš ketaus puodo ir leiskite ant grotelių ataušti.
PATARIMAS
Kad suteiktumėte duonai truputėlį papildomo skonio, graikinius riešutus 5 minutes žaliame ketaus puode arba ketaus keptuvėje 110°C temperatūroje parūkinkite su saujele obels ar vyšnios medienos skiedrų.
© Big Green Egg Europe