Keptų avokadų salotos

 

Ar kada nors ragavote falafelių? Tai populiarus iš Vidurio Rytų kilęs veganiškas užkandis, kurį labai lengvai pagaminsite Big Green Egg kepsninėje. Falafeliai gaminami iš avinžirnių, jie dažnai patiekiami kaip vegetariškas patiekalas, pavyzdžiui, dedami į sumuštinius. Norėtumėte namie pasigaminti falafelių? Pasigaminkite ir gardžių keptų avokadų salotų, kurias patiektumėte drauge. Taigi, galėsite paruošti puikų veganišką užkandį arba gardžius visiems patiksiančius pietus!

 

GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS ANT GROTELIŲ, KEPIMAS, GAMINIMAS NETIESIOGINĖJE KAITROJE

SUDĖTINGUMAS: LENGVA

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 20 MIN.

GAMINIMO TRUKMĖ: 50 MIN.

IŠ VISO: 70 MIN.

IŠEIS: 4 PORCIJOS

 

INGREDIENTAI

 

SALOTOS

2 gūžės salotų „Little Gem“

1 rausvasis svogūnas

8 žalieji smidrai

1 riekelė marinuoto imbiero

½ žaliosios citrinos

3 avokadai

3 v. š. alyvuogių aliejaus

FALAFELIAI

500 g avinžirnių (konservuotų, nusunktų)

1 šalotinis svogūnėlis

1 skiltelė česnako

1 v. š. alyvuogių aliejaus

1 a. š. maltų ciberžolių

1 a. š. maltų kuminų

1 a. š. Madraso kario miltelių

½ a. š. maltų rūkytų paprikų (aitrių)

½ ryšelio garbanotų petražolių

½ ryšelio kalendrų

1 v. š. miltų

1 v. š. kepimo miltelių

4 v. š. saulėgrąžų aliejaus

PATIEKTI

1 šakelė kalendrų

2 laiškiniai česnakai

½ a. š. juodųjų sezamų sėklų

 

Reikalingi priedai:

convEGGtor laikiklis

Ketaus grotelės

Ketaus puodas

Ketaus keptuvė (maža)

 

 

 

 

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

 

 

1. Uždekite kepsninėje Big Green Egg anglis ir, įdėję convEGGtor ir ketaus groteles, įkaitinkite iki 180°C.

2. Tuo tarpu nusunkite falafeliams skirtus avinžirnius. Nulupkite ir supjaustykite šalotinį svogūnėlį ir česnako skiltelę.

3. Salotų gūžes susmulkinkite labai plonomis juostelėmis. Nulupkite rausvąjį svogūną ir skersai supjaustykite į 4 vienodo storio gabalėlius. Nulaužykite sukietėjusius smidrų galiukus. Marinuotą imbierą smulkiai sukapokite, išspauskite žaliosios citrinos sultis.

 

 

 

 

GAMINIMAS

 

 

1. Pradėkite ruošti falafelius. Ketaus puode įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite smulkintą šalotinį svogūnėlį, česnaką, avinžirnius ir prieskonius (ciberžoles, kuminus, kario miltelius, maltas paprikas) ir kepinkite, kol svogūnėliai taps skaidrūs. Išimkite ketaus puodą iš kepsninės ir atvėsinkite avinžirnių mišinį.

2. Perpjaukite avokadus per pusę ir pašalinkite kauliukus. Avokadų puseles, rausvojo svogūno gabalėlius ir smidrus aptepkite alyvuogių aliejumi. Išdėliokite avokadų puseles (pjūviu į apačią), svogūnus ir smidrus ant grotelių ir kepkite apie 3 min. Praėjus daugmaž 1,5 min. apverskite smidrus, o avokadų puseles ir svogūnų gabalėlius pasukite ketvirtį rato. Po to apverskite svogūnus ir smidrus ir kepkite dar 3 min.; praėjus 1,5 min. dar kartą pasukite smidrus. Kaskart apvertę daržoves uždarykite Big Green Egg dangtį.

3. Išskobkite avokadų puseles ir minkštimą supjaustykite mažais kubeliais (luobelių neišmeskite). Smidrus perpjaukite per pusę, apatinę jų dalį susmulkinkite mažais kubeliais. Išstumkite svogūno gabalėlių šerdį, kad jums liktų 4 gražūs žiedai. Svogūnų šerdies nenaudosite. Svogūnų žiedus ir viršutines smidrų dalis atidėkite į šalį vėlesniam laikui. Avokadus sumaišykite su smulkintomis smidrų dalimis, pjaustytomis salotomis, marinuotu imbieru, žaliosios citrinos sultimis ir likusiu alyvuogių aliejumi ir gautas salotas pagardinkite druska ir pipirais. Į 4 avokadų luobeles įdėkite avokadų salotų. Kitų luobelių neprireiks.

4. Pabaikite gaminti falafelius. Nuskabykite petražolių ir kalendrų lapelius. Virtuviniame kombaine žoleles ir atvėsusį avinžirnių mišinį sutrinkite iki vientisos masės; ji neturi būti glotni. Įmaišykite miltus, kepimo miltelius ir gautą tešlą pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

5. Mažoje ketaus keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų. Pasitelkę 2 arbatinius šaukštelius iš avinžirnių masės formuokite rutuliukus ir apkepkite juos keptuvėje iš abiejų pusių, kol apskrus.

6. Prieš patiekdami, nuskabykite kalendrų lapus. Laiškinius česnakus susmulkinkite kelių centimetrų dydžio gabalėliais. Ant kiekvienos avokado puselės su salotomis išdėliokite po svogūno žiedą. Į jo vidų įdėkite po kelis falafelius. Ant viršaus išdėliokite atidėtus smidrų gabalėlius, pabarstykite sezamų sėklų, kalendrų lapų ir laiškinių česnakų.

 

 

PATARIMAS

 

Įdarytas avokadų puseles taip pat galite patiekti ant ratu išdėliotų juodojo ridiko gabalėlių. Nulupkite daugmaž 4 cm storio juodojo ridiko gabalėlį ir jį padalykite į 4 riekes. Naudodami specialią formą iš riekių išpjaukite apie 1 cm storio žiedus.

 

 


© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu

close