Keptos krevetės su pomidorų salsa

 

Ar kada esate kepę krevečių iešmelius Big Green Egg kepsninėje? Jie nepakartojamai skanūs! Bet ar žinojote, kad krevetes taip pat galite kepti tiesiai ant ketaus grotelių? Ypač jei įsigysite didžiąsias, pavyzdžiui, juodąsias tigrines krevetes. Šiame recepte turėsite krevetes įpjauti ir kepti ant kamado grotelių įpjautomis pusėmis žemyn. Norite patiekalą papildomai pagardinti? Patiekite su skrudinta sviestine bandele ir pomidorų salsa. Tai bus pasakiškas derinys!

 

 

GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS KEPTUVĖJE, KEPIMAS ANT GROTELIŲ

SUDĖTINGUMAS: VIDUTINIS

PASIRUOŠIMAS: 20 MINUČIŲ

GAMINIMAS: 35 MINUTĖS

IŠ VISO: 55 MINUTĖS

KIEKIS: 4 PORCIJOS

 

 

INGREDIENTAI

 

 

Krevetės

 

800 g juodųjų tigrinių krevečių

8 nedidelių sviestinių bandelių riekelių

4 v. š. alyvuogių aliejaus

baltųjų pipirų ir jūros druskos dribsnių pagal skonį

3 petražolių šakelių

0,5 žaliosios citrinos

Pomidorų salsa

2 pomidorų

2 šalotinių svogunų

3 česnako skiltelių

10 juodųjų alyvuogių be kauliukų

10 laiškinių česnakų laiškų

100 ml alyvuogių aliejaus

0,5 a. š. aitriųjų paprikų dribsnių

1 v. š. sušių acto

juodųjų pipirų ir jūros druskos pagal skonį

Reikalingi priedai:

Nerūdijančio plieno grotelės

Maža ketaus keptuvė

Ketaus grotelės

 

 

 

 

PASIRUOŠIMAS

 

 

1. Uždekite anglis Big Green Egg kepsninėje ir uždėję nerūdijančio plieno groteles įkaitinkite ją iki 220 °C. Užvirkite vandenį prikaistuvyje.

2. Tuo tarpu padarykite pomidoruose, iš kurių gaminsite salsą, kryželio formos įpjovas. Apie 10 sekundžių palaikykite juos verdančiame vandenyje, kad nuplikytumėte. Nulupkite pomidorų odeles ir juos supjaustykite. Nulupkite ir supjaustykite šalotinius svogūnus su česnaku. Susmulkinkite alyvuoges. Smulkiai sukapokite laiškinius česnakus.

 

 

 

 

GAMINIMAS

 

 

1. Ant grotelių padėkite ir įkaitinkite mažą ketaus keptuvę. Įpilkite alyvuogių aliejaus, supilkite pjaustytus šalotinius svogūnus, supilkite aitriųjų paprikų dribsnius ir viską kepkite apie 4 minutes, retkarčiais pamaišydami, o po kiekvieno atlikto veiksmo uždarykite EGG kepsninės dangtį.

2. Įmaišykite pomidorus su alyvuogėmis ir pakaitinkite dar 1–2 minutes. Nuimkite keptuvę nuo EGG kepsninės ir į salsą įmaišykite laiškinį česnaką, sušių actą ir pagal skonį įberkite juodųjų pipirų ir jūros druskos. Atidėkite padažą į šoną.

3. Išimkite nerūdijančio plieno groteles ir į EGG kepsninę įdėkite ketaus groteles. Pakaitinkite apie 15 minučių. Tuo tarpu pašalinkite krevečių galvas. Įpjaukite krevetes iki pat uodegos, kad jos prasivertų ir išimkite žarnas. Aptepkite bandeles ir krevetes alyvuogių aliejumi. Pabarstykite krevetes baltaisiais pipirais ir jūros druskos dribsniais.

4. Sudėkite krevetes įpjauta puse ant grotelių, greta padėkite sviestines bandeles ir viską pakepkite apie 2 minutes. Maždaug po minutės ketvirtadaliu pasukite bandeles įstrižai, kad sukurtumėte dailų grotelių raštą.

5. Apverskite bandelių riekeles ir ketvirtadaliu pasukite krevetes įstrižai. Viską ant grotelių pakepkite dar porą minučių, po minutės bandelių riekeles dar kartą ketvirtadaliu pasukdami įstrižai. Nuskinkite petražolių lapelius nuo šakelių ir skiltelėmis supjaustykite pusę žaliosios citrinos.

6. Sudėkite bandeles ir krevetes į lėkštę. Pagardinkite petražolėmis ir žaliosios citrinos skiltelėmis, kad krevetes būtų galima aplieti jų sultimis, ir patiekite su pomidorų salsa.

 

 

 

 


© Big Green Egg Europe

 

close