Ar kada esate kepę krevečių iešmelius Big Green Egg kepsninėje? Jie nepakartojamai skanūs! Bet ar žinojote, kad krevetes taip pat galite kepti tiesiai ant ketaus grotelių? Ypač jei įsigysite didžiąsias, pavyzdžiui, juodąsias tigrines krevetes. Šiame recepte turėsite krevetes įpjauti ir kepti ant kamado grotelių įpjautomis pusėmis žemyn. Norite patiekalą papildomai pagardinti? Patiekite su skrudinta sviestine bandele ir pomidorų salsa. Tai bus pasakiškas derinys!
GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS KEPTUVĖJE, KEPIMAS ANT GROTELIŲ
SUDĖTINGUMAS: VIDUTINIS
PASIRUOŠIMAS: 20 MINUČIŲ
GAMINIMAS: 35 MINUTĖS
IŠ VISO: 55 MINUTĖS
KIEKIS: 4 PORCIJOS
INGREDIENTAI
Krevetės
800 g juodųjų tigrinių krevečių
8 nedidelių sviestinių bandelių riekelių
4 v. š. alyvuogių aliejaus
baltųjų pipirų ir jūros druskos dribsnių pagal skonį
3 petražolių šakelių
0,5 žaliosios citrinos
Pomidorų salsa
2 pomidorų
2 šalotinių svogunų
3 česnako skiltelių
10 juodųjų alyvuogių be kauliukų
10 laiškinių česnakų laiškų
100 ml alyvuogių aliejaus
0,5 a. š. aitriųjų paprikų dribsnių
1 v. š. sušių acto
juodųjų pipirų ir jūros druskos pagal skonį
Reikalingi priedai:
Nerūdijančio plieno grotelės
Maža ketaus keptuvė
Ketaus grotelės
PASIRUOŠIMAS
1. Uždekite anglis Big Green Egg kepsninėje ir uždėję nerūdijančio plieno groteles įkaitinkite ją iki 220 °C. Užvirkite vandenį prikaistuvyje.
2. Tuo tarpu padarykite pomidoruose, iš kurių gaminsite salsą, kryželio formos įpjovas. Apie 10 sekundžių palaikykite juos verdančiame vandenyje, kad nuplikytumėte. Nulupkite pomidorų odeles ir juos supjaustykite. Nulupkite ir supjaustykite šalotinius svogūnus su česnaku. Susmulkinkite alyvuoges. Smulkiai sukapokite laiškinius česnakus.
GAMINIMAS
1. Ant grotelių padėkite ir įkaitinkite mažą ketaus keptuvę. Įpilkite alyvuogių aliejaus, supilkite pjaustytus šalotinius svogūnus, supilkite aitriųjų paprikų dribsnius ir viską kepkite apie 4 minutes, retkarčiais pamaišydami, o po kiekvieno atlikto veiksmo uždarykite EGG kepsninės dangtį.
2. Įmaišykite pomidorus su alyvuogėmis ir pakaitinkite dar 1–2 minutes. Nuimkite keptuvę nuo EGG kepsninės ir į salsą įmaišykite laiškinį česnaką, sušių actą ir pagal skonį įberkite juodųjų pipirų ir jūros druskos. Atidėkite padažą į šoną.
3. Išimkite nerūdijančio plieno groteles ir į EGG kepsninę įdėkite ketaus groteles. Pakaitinkite apie 15 minučių. Tuo tarpu pašalinkite krevečių galvas. Įpjaukite krevetes iki pat uodegos, kad jos prasivertų ir išimkite žarnas. Aptepkite bandeles ir krevetes alyvuogių aliejumi. Pabarstykite krevetes baltaisiais pipirais ir jūros druskos dribsniais.
4. Sudėkite krevetes įpjauta puse ant grotelių, greta padėkite sviestines bandeles ir viską pakepkite apie 2 minutes. Maždaug po minutės ketvirtadaliu pasukite bandeles įstrižai, kad sukurtumėte dailų grotelių raštą.
5. Apverskite bandelių riekeles ir ketvirtadaliu pasukite krevetes įstrižai. Viską ant grotelių pakepkite dar porą minučių, po minutės bandelių riekeles dar kartą ketvirtadaliu pasukdami įstrižai. Nuskinkite petražolių lapelius nuo šakelių ir skiltelėmis supjaustykite pusę žaliosios citrinos.
6. Sudėkite bandeles ir krevetes į lėkštę. Pagardinkite petražolėmis ir žaliosios citrinos skiltelėmis, kad krevetes būtų galima aplieti jų sultimis, ir patiekite su pomidorų salsa.
© Big Green Egg Europe