Antrekotas – populiarus mėsos pjausnys. Įprastai taip vadinama jautienos dalis. Tačiau veršienos antrekotai taip pat gardūs, ypač iškepti kamado kepsninėje, pvz., Big Green Egg. Veršienos antrekotą rekomenduojame patiekti su čimičiuri padažu, ratatujiu arba polentos sausainiais.
GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS ANT GROTELIŲ
SUDĖTINGUMAS: PAPRASTA
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 20 MIN.
GAMINIMO TRUKMĖ: 15 MIN.
IŠ VISO: 35 MIN.
IŠEIS: 4 PORCIJOS
INGREDIENTAI
ANTREKOTAS
1 nepjaustytas veršienos antrekotas, apie 1,7 kg svorio
Priedai:
Ketaus grotelės
Momentinis termometras
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO
1. Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir, įdėję ketaus groteles, įkaitinkite iki 250 °C.
2. Tuo tarpu veršieną supjaustykite 4 vienodo dydžio antrekoto kepsniais ir palaikykite, kad įšiltų iki kambario temperatūros.
GAMINIMAS
1. Išdėliokite antrekotus ant grotelių ir uždarykite Big Green Egg dangtį. Kepkite mėsą apie 2 min., pasukite ketvirtį rato ir kepkite dar 2 min., kad paviršiuje įsirėžtų dailus grotelių raštas.
2. Apverskite veršienos antrekotus ir kepkite iš kitos pusės dar du kartus po 2 minutes, kol temperatūra mėsos viduje pasieks 53 °C, t. y., bus vidutiniškai iškepusi. Mėsos temperatūrą galite pamatuoti momentiniu termometru.
3. Išimkite kepsnius iš Big Green Egg kepsninės. Pridenkite aliuminio folija ir palaikykite apie 5 min.
4. Antrekotus supjaustykite dailiomis riekelėmis ir pabarstykite druska bei pipirais.
© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu