Big Green Egg kepsninėje gardžius šonkauliukus galėsite pagaminti greitai – nereikės laukti visą pusdienį. Pakaks šonkauliukus trumpai apkepinti ant grotelių gaminimo pabaigoje. Saldžiam marinatui galite naudoti paprastą naminį padažą, kuris įsigers į mėsą jai kepant.
GAMINIMO BŪDAS: GAMINIMAS NETIESIOGINĖJE KAITROJE, KEPIMAS ANT GROTELIŲ
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 15 MIN.
GAMINIMO TRUKMĖ: 155 MIN.
IŠ VISO: 170 MIN.
IŠEIS: 6 PORCIJOS
INGREDIENTAI
ŠONKAULIUKAI
6 nedideli šonkaulių lankai
MARINATAS
2 rausvieji svogūnai
4 česnako galvutės
5 rozmarinų šakelės
8 čiobrelių šakelės
800 ml kečupo
200 g medaus
1 v. š. padažo Sambal Oelek
jūros druskos
PATIEKTI
1 citrina
Reikalingi priedai:
convEGGtor laikiklis
Grotelės šonkaliukams
Vienkartinė skysčių surinkimo talpa
Ketaus grotelės
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO
1. Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir, įdėję convEGGtor bei groteles, įkaitinkite iki 150 °C. Tuo tarpu pašalinkite plėvę nuo įgaubtos šonkaulių lankų pusės. Tai galite padaryti po plėve pakišdami šaukštą. Tinkamai pakišus šaukštą, plėvę pavyks nuimti vienu judesiu.
2. Paruoškite marinatą. Nulupkite ir stambiai sukapokite rausvuosius svogūnus bei česnako galvutes. Nuskabykite rozmarinų bei čiobrelių lapelius. Visus ingredientus drauge su kečupu, medumi ir sambal oelek padažu susmulkinkite virtuviniame kombaine arba naudodami rankinį trintuvą. Pagal skonį pagardinkite jūros druska.
GAMINIMAS
1. Šonkauliukus iš abiejų pusių aptepkite marinatu, o likusį marinatą atidėkite vėlesniam laikui. Mėsą išdėliokite ant grotelių šonkauliukams. Ant convEGGtor laikiklio uždėkite vienkartinę skysčių surinkimo talpą ir atsargiai į ją įpilkite 500 ml vandens. Įdėkite nerūdijančio plieno groteles, o ant jų uždėkite groteles su šonkauliukais. Uždarykite Big Green Egg kepsninės dangtį ir kepkite apytiksliai 2 val.
2. Šonkauliukus gausiai aptepkite atidėtu marinatu. Uždarykite kepsninės dangtį ir kepkite dar 30 min.
3. Išimkite iš Big Green Egg kepsninės groteles su šonkauliukais. Išimkite nerūdijančio plieno groteles ir convEGGtor. Po to įdėkite ketaus groteles. Uždarykite kepsninės dangtį ir įkaitinkite iki 200 °C. Tuo tarpu suvyniokite šonkauliukus į aliuminio foliją, kad neatvėstų. Taip pat paruoškite dubenėlius pirštams nusiplauti: supjaustykite citriną riekelėmis, o jas sudėkite į 2 dubenėlius šilto vandens.
4. Šonkauliukus (jei reikia, dalimis) išdėliokite ant grotelių apatine puse į viršų. Kepkite apie 2 min., po to pasukite 90° kampu ir kepkite dar 2 min. Kaskart uždarykite Big Green Egg kepsninės dangtį.
5. Big Green Egg kepsninėje keptus šonkauliukus patiekite su atlikusiu marinatu. Ant stalo išdėliokite dubenėlius su šiltu vandeniu, kad būtų galima nusiplauti pirštus.
PATARIMAS
Prie šonkauliukų puikiai tiks garnyras, pvz., bulvių armonikėlės arba keptos saldžiosios bulvės.
© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu