Minkšti avienos šonkauliai, pagardinti rozmarinais, čiobreliais ir česnakais. Gardu, ar ne? Trumpai apskrudinkite avienos šonkaulius Big Green Egg kepsninėje ir palikite kepti, kol mėsa pasieks 50 °C temperatūrą – galėsite mėgautis vidutiniškai iškepusia aviena.
Pasiruošimas iš anksto: 15 min.
Gaminimo trukmė: 25 min.
4 porcijos
INGREDIENTAI
2 avienos šonkaulių lankai
½ ryšelio rozmarinų
½ ryšelio čiobrelių
6 česnako skiltelės
jūros druska
Priedai:
Ketaus grotelės
Įsmeigiamas nuotolinis termometras
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO
Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir, įdėję ketaus groteles, įkaitinkite iki 180 °C.
Jei reikia, nudirkite odą nuo mėsos ir peiliuku nugrandykite šonkaulius (arba paprašykite, kad tai padarytų mėsininkas). Nuskabykite rozmarinų ir čiobrelių lapelius ir smulkiai sukapokite. Nuluptas česnakų skilteles taip pat smulkiai sukapokite ir sumaišykite su jūros druska bei žolelėmis.
Žolelių mišiniu tolygiai įtrinkite mėsą.
GAMINIMAS
Išdėliokite avienos šonkaulių lankus ant grotelių mėsinga puse į apačią, uždarykite EGG kepsninės dangtį ir pakepkite maždaug 2 min. Pasukite mėsą ketvirčiu ir kepkite dar 2 min.
Apverskite šonkaulius ir į mėsą įsmeikite termometro daviklį. Nustatykite 50 °C, jei norite vidutiniškai iškepusios mėsos. Kepkite avieną 14–16 min., kol mėsa pasieks nustatytą temperatūrą.
Išimkite šonkaulius iš EGG kepsninės. Pridenkite aliuminio folija ir prieš pjaustydami palaikykite 5 min.
© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu