Dažniausiai perkate jau pagamintus vyniotinius? Tuomet atėjo metas patiems pasigaminti vyniotinį, kurį galėtumėte gardinti mėgstamais prieskoniais. Kiaulienos vyniotinį lengvai pagaminsite iš mentės, kaip aprašyta šiame recepte, kuriame mėsa gardinama šviežiomis žolelėmis ir česnakais. Tik užuot kepę vyniotinį orkaitėje, jūs, žinoma, įkursite Big Green Egg kepsninę!
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 20 MIN.
GAMINIMO TRUKMĖ: 50 MIN. (DAR 15 MIN. MĖSAI PALAIKYTI)
IŠ VISO: 70 MIN. (DAR 15 MIN. MĖSAI PALAIKYTI)
KIEKIS: 8 PORCIJOS
Ingredientai
VYNIOTINIS
1 kiaulienos mentė (~2 kg svorio)
jūros druskos
ŽOLELIŲ MIŠINYS
1 ryšelis gelsvių
1 ryšelis mairūnų
1 česnako galvutė
PRIEDAI
Ketaus grotelės
Momentinis skaitmeninis termometras
GAMINIMAS
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO
1. Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir, įdėję ketaus groteles, įkaitinkite iki 220 °C.
2. Tuo tarpu nuskabykite gelsvių bei mairūnų lapelius ir smulkiai sukapokite. Nulupkite ir susmulkinkite česnako skilteles ir sumaišykite su žolelėmis.
3. Įpjaukite kiaulienos mentę maždaug 3 cm lygyje. Vis pjaukite ir tieskite mėsą ant stalviršio, kol išeis stačiakampė maždaug 3 cm storio išklotinė.
4. Pagardinkite mentę jūros druska pagal skonį ir įtrinkite žolelių mišiniu. Suvyniokite mėsą sukdami palei trumpąjį kraštą ir suriškite virtuviniu siūlu.
GAMINIMAS
1. Uždėkite vyniotinį ant grotelių ir uždarykite kepsninės dangtį.
2. Kepkite vyniotinį apie 50 min. Kas 5 min. vis pasukite vyniotinį, kad jis iš visų pusių gražiai apskrustų ir nepridegtų. Vyniotinis bus iškepęs, kai temperatūra viduje sieks 63 °C. Temperatūrą galite pradėti matuoti kepimo laikui einant į pabaigą. Tam naudokite momentinį skaitmeninį termometrą
3. Išimkite vyniotinį iš Big Green Egg kepsninės ir pridenkite aliuminio folija. Prieš pjaustydami palaikykite mėsą 15 min.
© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu