Ar ir jūs mėgstate Cordon bleu kepsnį? Su šiuo receptu jį savo kepsninėje galite pasigaminti patys. Namie gamintas Cordon bleu yra itin gardus, kadangi mėsą kepate Big Green Egg kamado kepsninėje. Liono bulvės, su kuriomis patieksite patiekalą, gali būti kepamos toje pačioje keptuvėje. Taip suteiksite daugiau papildomo skonio, o be to, bus ir mažiau indų plovimui – vienu šūviu du zuikiai. Jei norite gardaus ir užbaigto patiekalo, kepsnį patiekite su keptomis grilyje daržovėmis.
GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS KEPTUVĖJE
SUDĖTINGUMAS: VIDUTINIS
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 20 MIN.
GAMINIMAS: 40 MIN.
IŠ VISO: 60 MIN.
IŠEIS: 4 PORCIJOS
INGREDIENTAI
CORDON BLEU
4 x 200 g nugarinės kepsnių
4 riekelės virto kumpio
200 g tarkuoto mocarelos sūrio
1 kiaušinis
100 g miltų
100 g „Panko“ duonos trupinių
150 ml saulėgrąžų aliejaus
2 v.š. sviesto
BULVĖS
800 g (vaškinės tekstūros) bulvių
6 nedideli svogūnai
100 g šoninės (riekelėmis)
Reikalingi priedai:
Nerūdijančio plieno grotelės
Ketaus keptuvė
Momentinis termometras
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO
1. Savo Big Green Egg kepsninėje uždekite anglis ir įdėję nerūdijančio plieno groteles įkaitinkite iki 200 °C temperatūros.
2. Per tą laiką paruoškite „Cordon bleu“: nugarinės kepsniuose, neįpjaudami iki galo, padarykite horizontalius pjūvius. Ant stalo išsidėliokite kumpio riekeles. Mocarelos sūrį padalinkite į keturias 50 g. porcijas ir kiekvieną tvirtai suspauskite. Kadangi tarkuotas mocarelos sūris yra sausesnis nei mocarelos kamuolėliai, jis kepant keptuvėje gražiau lydysis. Mocarelos porcijas dėkite ant kiekvienos kumpio riekelės ir kumpį aplankstykite aplink sūrį. Ant kiekvieno nugarinės kepsnio dėkite po kumpio ryšulėlį ir perlenkite pusiau. Tarpus užsandarinkite koktelinėmis lazdelėmis.
3. Pabarstykite mėsą druska ir pipirais. Giliame inde išplakite kiaušinį. Į atskirus indus įberkite miltų ir duonos trupinių. Vieną po kito įdarytus nugarinės kepsnius pamerkite į miltus, kiaušinį ir duonos trupinius. Nukratykite miltų, kiaušinių ir duonos trupinių perteklių. Sudėkite „Cordon bleu“ kepsnius į lėkštę.
4. Nuplaukite ir nusausinkite bulves. Bulves supjaustykite maždaug pusės centimetro storio rieklėmis. Nulupkite svogūnus ir supjaustykite pusmėnuliais. Šoninę supjaustykite apie 1 cm storio juostelėmis.
GAMINIMAS
1. Ant grotelių įkaitinkite ketaus keptuvę. Pilkite saulėgrąžų aliejų, dėkite šaukštą sviesto ir palaukite, kol sviestas pradės burbuliuoti.
2.Dėkite „Cordon bleu“ kepsnius į keptuvę ir kepkite apie 3 minutes, kol apatinė dalis įgaus gražią auksinę spalvą. Apverskite kepsnius ir kepkite dar 3 minutes, kol ir ši pusė įgaus auksinę spalvą. Po kiekvieno veiksmo uždenkite EGG dangtį. Per tą laiką užvirkite 1 litrą vandens.
3. Išimkite kepsnius iš keptuvės ir atsidėkite į šoną. Iš keptuvės pašalinkite pusę aliejaus – jį atsidėkite į karščiui atsparų indą vėlesniam naudojimui. Į keptuvę suberkite svogūnus, šoninę ir kepkite, kol svogūnai įgaus auksinę spalvą. Išimkite svogūnų mišinį iš keptuvės ir atsidėkite.
4. Į keptuvę dėkite bulvių skilteles ir atsargiai supilkite verdantį vandenį. Bulves lengvai apie 3 min. apvirkite, po kiekvieno veiksmo uždenkite EGG dangtį.
5. Atsargiai nusunkite bulves ir išimkite iš keptuvės. Į keptuvę dėkite likusį šaukštą sviesto, supilkite 2 valgomuosius šaukštus atsidėto aliejaus ir vėl palaukite, kol sviestas suburbuliuos. Tuomet dėkite bulves ir kartais pamaišydami kepkite tol, kol pradės įgauti spalvą.
6. Į bulves įmaišykite svogūnų mišinį ir ant viršaus dėkite „Cordon Bleu“ kepsnius. Uždenkite EGG dangtį ir bulves bei kepsnius kepkite dar maždaug 15 minučių, kol kepsnių vidaus temperatūra pasieks 70 °C. Ją galite išmatuoti šiuo momentiniu termometru.
7. Keptuvę dėkite ant stalo, ant karščiui atsparaus paviršiaus.
© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu