Viena geriausių Big Green Egg kepsninės savybių – universalumas. Joje galima kepti ant grotelių, netiesiogiai arba kaip orkaitėje. Skirtingiems maisto gaminimo būdams reikia skirtingai išdėstyti Egg detales. Big Green Egg priedas convEGGtor™ nepamainomas, jei norite pasinaudoti kepsninės universalumu, kadangi jis reikalingas daugumai maisto gaminimo būdų. Panašių rezultatų pasiekti galima naudojant ugniai atsparias plytas ar kitus keraminius daiktus ugniadėžei nuo kepimo srities atskirti, bet convEGGtor™ – paprasčiausias ir veiksmingiausias būdas tokiems rezultatams pasiekti.
Kepimas ant grotelių ir skrudinimas | Grilis
Tai paprasčiausias maisto gaminimo būdas Big Green Egg kepsninėje (grilyje). Dauguma žmonių moka naudotis anglimis kūrenamomis kepsninėmis, o Big Green Egg šią užduotį atlieką labai gerai. Tiesiog įkurkite anglis (žr. psl. „TEMPERATŪROS REGULIAVIMAS“), ant degimo žiedo uždėkite kepimo groteles ir pradėkite čirškinti! Temperatūrą lengva reguliuoti apatine sklende, o kaminą dažniausiai reikia palikti beveik arba visiškai neuždengtą. Aukšta temperatūra, kurią galima pasiekti EGG kepsninėje, puikiai tinka skrudinti.
VIDEO: kepimas ant grotelių ir skrudinimas | Grilis
Netiesioginis kepimas ir rūkinimas | Rūkykla
Šis maisto gaminimo būdas – mūsų mėgstamiausias, kadangi jo rezultatai labiausiai stulbina. Malonumo suteikia ir lėtai kepant augantis nekantrumas. Niekas neprilygsta lėtai ir žemoje temperatūroje pagamintų mėsų sultingumui bei skoniui. Šiam būdui reikia šiek tiek daugiau laiko nei kitiems, bet rezultatai jūsų nenuvils. Norint rūkinti ir netiesiogiai kepti Big Green Egg kepsninėje reikalingas convEGGtor™ – trikojis keraminis padas, atskiriantis anglis ir maistą. Taip užtikrinsite vienodą temperatūrą, maisto nereikės sukti, be to, jis kaskart tolygiai iškeps. Uždėkite convEGGtor™ kojelėmis į viršų ant degimo žiedo. Kepimo grotelės dedamos tiesiai ant plokščių laikiklio. Naudojant laikiklį taip pat atsiranda vietos vonelei, kuri surinks kepimo metu išsiskyrusias mėsos sultis. Jei gaminate maistą žemoje temperatūroje, galite uždegti labai mažai anglių, kurios kelias valandas pamažu degs visoje ugniadėžėje. Nėra reikalo degti didelio kiekio anglių.
VIDEO: lėtas kepimas ir rūkinimas | Rūkykla | Orkaitė
Kepimas orkaitėje | Orkaitė
Big Green Egg kepsninė veikia panašiai kaip mūrinė krosnis arba tradicinis indiškas kepimo indas, vadinamas tandoor. Tokio plonapadžių ir perlenktų picų bei duonų skonio neišgausite kepdami elektrinėje arba dujinėje orkaitėje. Be to, EGG kepsninė įkaista iki gerokai aukštesnės temperatūros nei orkaitė jūsų virtuvėje, taigi išgausite tikrą mūrinės krosnies aromatą. Tam, kad galėtumėte EGG kepsninėje kepti kaip orkaitėje, reikalingas convEGGtor™. Picos ar kepimo akmuo nebūtinas, bet rekomenduojame jį įsigyti geresniems rezultatams pasiekti. Uždegę anglis uždėkite convEGGtor™ kojelėmis į viršų ant degimo žiedo, o ant laikiklio – groteles. Jei turite kepimo akmenį, dėkite jį ant grotelių. Būtinai iš anksto pašildykite akmenį – tam gali prireikti apytiksliai pusvalandžio. Plokščių laikiklis akmenį pakels iki apatinės EGG kepsninės dalies krašto. Dėl to bus lengva įdėti ir išimti picas ir kitus kepinius su picos liže arba kitu įrankiu. Jei neturite kepimo akmens, galite naudoti metalinę skardą, kurios nereikės iš anksto pašildyti.
VIDEO: kepimas orkaitėje / netiesioginis kepimas | Orkaitė | Krosnis
VIDEO: picos kepimas Big Green Egg kepsninėje
Papildomos grotelės
Papildomos grotelės – paprastas priedas. Iš esmės tai kepimo grotelės su kojelėmis. Papildomos grotelės dedamos ant standartinių grotelių – taip atsiranda antras kepimo aukštas ir dvigubai padidėja kepimo plotas. Įprastai papildomos grotelės naudojamos netiesiogiai kepant arba rūkinant maistą, kuomet atstumas nuo grotelių nėra svarbus, bet jas galima naudoti ir maistui kepimo metu šildyti.
Big Green Egg®, EGG®, EGGcessories®, MiniMax™, Mates™, Nest™ ir convEGGtor™ yra Big Green Egg Inc. prekių ženklai arba registruoti prekių ženklai.