Kepimas ant anglių: daržovės

 

Išgirdę apie tiesiai ant anglių kepamą maistą tikriausiai įsivaizduojate dailų mėsos pjausnį, uždėtą ant iki raudonumo įkaitusių anglių. Bet ar žinojote, kad šis drąsus maisto gaminimo būdas tinka ir daržovėms kepti? Smarki tiesioginė anglių skleidžiama kaitra suteikia daržovėms papildomo skonio. Smalsu pabandyti? Šiame recepte paaiškinsime, kaip ir kiek laiko kepinti daržoves Big Green Egg kepsninėje tiesiai ant anglių.

 

GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS

SUDĖTINGUMAS: LENGVA

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 20 MIN.

GAMINIMO TRUKMĖ: 110 MIN.

IŠ VISO: 130 MIN.

IŠEIS: 10 PORCIJŲ

 

 

INGREDIENTAI

 

 

DARŽOVĖS

2 raudonos pailgos paprikos

2 raudonos saldžiosios paprikos

2 (vidutiniai) raudonieji burokėliai

2 (vidutiniai) geltonieji burokėliai

2 (vidutiniai) saldieji svogūnai

2 (vidutiniai) rausvieji svogūnai

2 (vidutiniai) baltieji svogūnai

2 (vidutinės) saldžiosios bulvės

ypač tyro alyvuogių aliejaus

 

 

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

 

 

1. Big Green Egg kepsninėje išdėliokite ant anglių 3 uždegiklius ir juos uždekite. Įkaitinkite kepsninę iki 250 ºC. Palaukite, kol anglys įkais iki raudonumo.

 

 

 

 

GAMINIMAS

 

 

1. Pirmiausia ant įkaitusių anglių išdėliokite paprikas. Daugmaž kas 2 minutes jas apverskite ir kepkite, kol pajuoduos ir odelė pradės pūslėtis. Pailgas paprikas kepkite daugiausia 6 min.; saldžiąsias – 8 min. Kaskart apvertę paprikas uždarykite Big Green Egg dangtį.

2. Išimkite paprikas iš kepsninės ir sudėkite į karščiui atsparų indą. Uždenkite maistine plėvele ir palaikykite bent 10 min. Tuo tarpu išdėliokite ant anglių burokėlius, svogūnus ir saldžiąsias bulves. Burokėlius kepkite apie 80 min.; svogūnus ir saldžiąsias bulves – apie 60 min. Kas 20 min. daržoves vis apverskite, kad jos apskrustų iš visų pusių. Jei Big Green Egg kepsninėje vienu metu telpa visos daržovės, pirma išdėliokite burokėlius, o praėjus 20 min. sudėkite ir likusias daržoves, kad viskas iškeptų tuo pačiu metu. Jei visos daržovės netelpa, kepkite jas dalimis.

3. Išimkite daržoves iš Big Green Egg kepsninės ir palikite atvėsti. Tuo tarpu nulupkite paprikas. Pašalinkite kotelius ir sėklas, o minkštimą supjaustykite juostelėmis.

4. Nulupkite burokėlius, svogūnus ir saldžiąsias bulves. Visas daržoves supjaustykite nedidelėmis skiltelėmis. Sumaišykite su paprikomis. Pagal skonį pagardinkite daržoves druska bei pipirais ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

 

 

 


© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu

close