Jei mėgstate šokoladą, tuomet tiesiog privalote savo Big Green Egg pasigaminti šių karštų „lavos“ pyragaičių. Jie taip vadinami dėl gardaus skysto įdaro, susidarančio pyragaičiams kepant. Kaip priedą, tuo pat metu savo kamado galite paruošti ir bananų su citrina – taip turėsite greitą, paprastą ir gardų egzotišką desertą.
GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS
SUDĖTINGUMAS: LENGVAS
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 25 MIN.
GAMINIMAS: 15 MIN.
IŠ VISO: 40 MIN.
IŠEIS: 10 PORCIJŲ
INGREDIENTAI
„LAVOS“ PYRAGAIČIAI
240 g sviesto
240 g juodojo šokolado
100 g kvietinių miltų
170 g kiaušinių
90 g kiaušinių trynių
100 g cukraus
BANANAI
5 bananai
½ organiškos citrinos
Reikalingi priedai:
convEGGtor laikiklis
Nerūdijančio plieno grotelės
Žalias ketaus puodas (apvalus)
Kepimo akmuo
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO
1. Big Green Egg užkurkite anglis ir įdėję convEGGtor ir nerūdijančio plieno groteles įkaitinkite iki 180°C temperatūros.
2. „Lavos“ pyragaičiams ant grotelių dėkite žalią ketaus puodą ir į jį dėkite sviestą. Uždekite EGG dangtį ir palaukite kol sviestas ištirps. Per tą laiką smulkiai supjaustykite šokoladą ir persijokite miltus. Iki putų kartu su kiaušinių tryniais ir cukrumi išplakite kiaušinius.
3. Nuo EGG nuimkite ketaus puodą ir lengvai įmaišykite smulkiai supjaustytą šokoladą ir jį ištirpinkite, kad gautumėte vientisą šokolado masę.
4. Palengva į kiaušinių masę įmaišykite šokoladą, o tada miltus. Šaukštu dėkite masę į kepinių maišelį ir maždaug dvejais trečdaliais užpildykite 10 tvirtų keksiukų formelių iš kepimo popieriaus (Ø 6 cm).
5. Išilgai įpjaukite išgaubtas bananų žievės vietas ir lengvai jas nulupkite. Dėkite kiekvieną bananą ant aliuminio folijos lakšto ir užlankstykite kraštus, suformuodami „laivelius“, kad bananai stabiliai gulėtų. Virš bananų smulkiai sutarkuokite citrinos žievelę. Išspauskite citrinos sultis ir jomis taip pat apšlakstykite bananus.
GAMINIMAS
1. Ant grotelių dėkite šaltą kepimo akmenį ir ant jo dėkite keksiukų formeles su „lavos“ pyragaičių tešla, aplinkui išdėliokite bananus. Uždenkite EGG dangtį ir „lavos“ pyragaičius ir bananus kepkite apie 12 minučių. „Lavos“ pyragaičių viršus sukietės, o vidus išliks nuostabiai skystas.
2. Iš Big Green Egg išimkite bananus ir „lavos“ pyragaičius. Atsargiai pašalinkite aliuminio foliją ir kiekvieną bananą perpjaukite per pusę. „Lavos“ pyragaičius su puse banano patiekite iš karto.
© Big Green Egg Europe