Karis su basmati ryžiais

 

Ar Big Green Egg kepsninėje kada nors gaminote tailandietišką karį? Tuomet žinote, kad karis – neįtikėtinai greitai ir lengvai pagaminamas gardus patiekalas. Šis moliūgų karis – visiškai veganiškas, todėl puikiai tiks vegetarams ir veganams. Bet tuo pačiu jis patiks ir mėsos arba žuvies mėgėjams. Šis veganiškas karis nepaliks abejingų! Tai puikus pasirinkimas jaukiai vakarienei su draugais.

 

GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS ANT GROTELIŲ, TROŠKINIMAS

VIRTUVĖ: AZIJOS

SUDĖTINGUMAS: LENGVA

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 15 MIN.

GAMINIMO TRUKMĖ: 50 MIN.

IŠ VISO: 65 MIN.

IŠEIS: 4 PORCIJOS

 

INGREDIENTAI

 

 

KARIS

2 kvapieji moliūgai

2 baltieji svogūnai

2 šviežio česnako skiltelės

1 geltona saldžioji paprika

1 raudona aitrioji paprika

300 g baltųjų pievagrybių

2 pomidorai

1 žalioji citrina

2 cukinijos

2 porai

3 cm šviežio imbiero

2 citrinžolės stiebai

2 v. š. alyvuogių aliejaus

1 v. š. geltonosios kario pastos

200 ml kokosų pieno

1 l daržovių sultinio

1 kalendros šakelė

6 vėlyvojo citrinmedžio (Kaffir lime) lapai

RYŽIAI

2 v. š. džiovintų moliūgų sėklų

300 g basmati ryžių

½ v. š. maltų ciberžolių

1 kalendros šakelė

15 laiškinių česnakų laiškų

3 v. š. ryžių acto

PATIEKTI

1 žalioji citrina

šviežios žolelės (nebūtinai)

 

Reikalingi priedai:

Nerūdijančio plieno grotelės

Ketaus puodas (ovalus)

 

 

 

 

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

 

 

1. Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir, įdėję groteles, įkaitinkite iki 180 °C.

2. Tuo tarpu kvapiuosius moliūgus perpjaukite taip, kad pailgąją dalį atskirtumėte nuo apvaliosios. Po to moliūgus perpjaukite išilgai per pusę ir išskobkite sėklas (apvaliąsias moliūgų dalis atidėkite).

3. Nulupkite moliūgų pailgąją dalį, o minkštimą supjaustykite kubeliais. Nulupkite ir smulkiai sukapokite svogūnus bei česnakus. Saldžiąją ir aitriąją paprikas perpjaukite per pusę; saldžiąją papriką supjaustykite kubeliais, o aitriąją smulkiai sukapokite. Pievagrybius, pomidorus ir žaliąją citriną supjaustykite skiltelėmis. Cukiniją supjaustykite gabaliukais, o porą – žiedais. Nulupkite ir smulkiai sukapokite imbierą, sutraiškykite citrinžolės stiebus.

 

 

 

 

GAMINIMAS

 

 

1. Įkaitinkite ovalaus ketaus puodo dangtį. Sudėkite moliūgų sėklas ir pakepinkite apie 3 min., kol apskrus. Išimkite dangtį iš kepsninės ir atidėkite moliūgų sėklas į šalį.

2. Pradėkite ruošti karį. Ketaus puode įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite svogūnus, česnaką, moliūgus ir geltonąją kario pastą ir kepinkite viską, kol svogūnai taps skaidrūs. Kaskart pamaišę uždarykite Big Green Egg dangtį.

3. Įmaišykite paprikas, grybus, pomidorus, žaliąją citriną, imbierą, citrinžoles ir vėlyvojo citrinmedžio lapus į svogūnų mišinį, užpilkite kokosų pienu ir daržovių sultiniu. Išimkite puodą iš Big Green Egg kepsninės. Išimkite groteles, įdėkite convEGGtor laikiklį ir vėl įdėkite groteles. Ant jų uždėkite puodą. Sudėkite cukiniją ir porus ir įkaitinkite Big Green Egg kepsninę iki 140 °C. Troškinkite karį apie 20 min.

4. Anksčiau atidėtas apvaliąsias moliūgų dalis išdėliokite ant grotelių greta puodo. Kepkite daržoves apie 10 min., po to pasukite ketvirtį rato ir kepkite dar 10 min., kad moliūgai suminkštėtų, o jų paviršiuje įsirėžtų dailus grotelių raštas.

5. Tuo tarpu išvirkite basmati ryžius pasūdytame vandenyje su ciberžole, laikydamiesi instrukcijų ant pakelio. Išvirusius nukoškite.

6. Nuskabykite kalendrų lapelius ir smulkiai sukapokite drauge su laiškiniais česnakais. Įmaišykite kalendras į karį. Į ryžius įmaišykite ryžių actą, kalendras, laiškinius česnakus ir moliūgų sėklas.

7. Prieš patiekdami karį, supjaustykite žaliąją citriną. Karį patiekite išradingai, pavyzdžiui, ryžius sudėkite į ketaus puodo dangtį, ant viršaus išdėliokite keptas moliūgų puseles ir daržovių karį. Patiekite su žaliųjų citrinų skiltelėmis, kad būtų galima užsispausti sulčių ant patiekalo, ir pasirinktomis šviežiomis žolelėmis. Likusį daržovių karį patiekite atskirai.

 

 

 


© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu

 

close