Geltonasis karis su lašišaSpagečiai su įdarytais mėsos kukuliais pomidorų padažeVegetariškas omletas tortilja su saldžiosiomis bulvėmis ir špinatais
Ingredientai
Geltonasis karis su lašiša
4 porcijos
Pasiruošimas iš anksto: 15 min.
Gaminimo trukmė: 70 min.
4 lašišos filė su oda be žvynų (po 150 g)
1 geltona saldžioji paprika
1 rausvasis svogūnas
alyvuogių aliejaus
250 ml kokosų pieno
1 skardinė avinžirnių (400 g)
1 v. š. pomidorų pastos
300 g baltų ryžių (nebūtinai)
½ ryšelio kalendrų (reikės tik lapelių)
8 v. š. jogurto
½ citrinos
Kario pastai:
1 geltona saldžioji paprika
1 raudona aitrioji paprika
1 rausvasis svogūnas
4 česnako skiltelės
3 cm šviežio imbiero šaknies
½ ryšelio kalendrų (reikės tik stiebų)
1½ a. š. maltos ciberžolės
2½ a. š. kario miltelių
1 vištienos sultinio kubelis
1 v. š. medaus
Priedai:
ketaus grotelės
ketaus puodas
Spagečiai su įdarytais mėsos kukuliais pomidorų padaže
4 porcijos
Pasiruošimas iš anksto: 20 min.
Gaminimo trukmė: 25 min.
400 g spagečių
tarkuoto parmezano pagal skonį
Mėsos kukuliams:
500 g maltos jautienos
2 v. š. smulkintų raudonėlių
2 v. š. smulkintų bazilikų
1½ v. š. smulkintų rozmarinų
1½ v. š. smulkintų šalavijų
1½ v. š. garstyčių
1 kiaušinis
1 v. š. džiūvėsėlių (nebūtinai)
½ pakelio mažų mocarelos rutuliukų (150 g)
100 g vyšninių pomidorų
3 v. š. alyvuogių aliejaus
Padažui:
2 valgomieji svogūnėliai
2 česnako skiltelės
½ raudonos aitriosios paprikos
1 ryšelis bazilikų
500 g pomidorų tyrės
2 v. š. alyvuogių aliejaus
1½ v. š. balzaminio acto
Priedai:
keptuvė greito kepimo patiekalams ir paelijai
Vegetariškas omletas tortilja su saldžiosiomis bulvėmis ir špinatais
4 porcijos
Pasiruošimas iš anksto: 15 min.
Gaminimo trukmė: 60–65 min.
2 svogūnai
3 nedidelės saldžiosios bulvės
2 česnako skiltelės
250 g šviežių špinatų
1 v. š. garam masala prieskonių
8 kiaušiniai
175 ml alyvuogių aliejaus
tarkuoto brandinto sūrio pagal skonį
Priedai:
maža ketaus keptuvė
maža ketaus plokštė
Paruošimas
Geltonasis karis su lašiša
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO
Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir, įdėję ketaus groteles, įkaitinkite iki 150 °C.
Tuo tarpu pradėkite ruošti kario pastą. Išdarinėkite pastai skirtas saldžiąją ir aitriąją paprikas, jų minkštimą stambiai sukapokite. Jei norite aitresnio kario, aitriąją papriką smulkinkite su visomis sėklomis. Nulupkite svogūną, česnako skilteles ir imbierą ir viską stambiai sukapokite. Nuskabykite kalendrų lapelius ir atidėkite vėlesniam laikui. Kario pastai reikės tik stiebų.
Sumaišykite smulkintus ingredientus su kalendrų stiebais, ciberžole, kario pasta ir vištienos sultinio kubeliu ir susmulkinkite virtuviniu kombainu. Sukrėskite medų, pagal skonį pagardinkite druską ir viską išsukite iki vientisos masės.
GAMINIMAS
Išdėliokite lašišos filė ant grotelių odele į apačią ir uždarykite EGG kepsninės dangtį. Kepkite žuvį 7–8 min. Tuo tarpu per pusę perpjaukite saldžiąją papriką, išimkite kotelį, sėklas ir pertvaras, o minkštimą supjaustykite kubeliais. Nulupkite ir smulkiai sukapokite svogūną.
Išimkite lašišą iš kepsninės, filė apverskite ir atsargiai nuimkite odeles. Odeles pabarstykite druska ir kartu su žuvimi įdėkite į lėkštę.
Ketaus puodą uždėkite ant grotelių, o šalia išdėliokite lašišos odeles. Uždarykite EGG kepsninės dangtį ir įkaitinkite kepsninę iki 200 °C. Puodui šylant, apkepkite odeles iš abiejų pusių 8–10 min., kol apskrus.
Išimkite iš kepsninės žuvies odeles ir atvėsinkite. Jos bus traškios. Ketaus puode įkaitinkite gerą šliūksnį alyvuogių aliejaus ir maždaug 5 min. kepinkite smulkintą saldžiąją papriką ir svogūną.
Sukrėskite kario pastą, uždarykite EGG kepsninės dangtį ir kaitinkite maždaug 5 min.
Supilkite į puodą kokosų pieną ir 250 ml karšto vandens. Uždarykite EGG kepsninės dangtį ir įšildykite kepsninę iki maždaug 140 °C. Tegul karis švelniai burbuliuoja maždaug 15 min.
Nusunkite avinžirnius. Juos kartu su pomidorų pasta įmaišykite į karį ir kaitinkite dar 12 min. Tuo tarpu, jei karį tieksite su ryžiais, išvirkite ryžius vadovaudamiesi nurodymais ant pakelio.
Sudėkite lašišos kepsnius į karį, uždarykite EGG kepsninės dangtį ir troškinkite dar 3 min., kol žuvis sušils.
Išgriebkite lašišą iš ketaus puodo ir padalykite karį lėkštėse. Ant kario išdėliokite lašišos kepsnius. Apšlakstykite jogurtu ir citrinų sultimis, patiekite pabarstytą kalendrų lapeliais ir kepintomis lašišos odelėmis.
Spagečiai su įdarytais mėsos kukuliais pomidorų padaže
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO
Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir, įdėję groteles, įkaitinkite iki 160 °C.
Tuo tarpu sudėkite maltą jautieną į dubenį ir sumaišykite su smulkintais raudonėliais, bazilikais, rozmarinais ir šalavijais. Įmaišykite garstyčias, kiaušinį, pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais. Jei reikia, įmaišykite džiūvėsėlių.
Iš maltos mėsos suformuokite maždaug 35 g svorio rutuliukus ir suplokite. Atsargiai apspauskite mėsa mocarelos rutuliuką arba vyšninį pomidorą. Įsitikinkite, kad mėsa dengia mocarelą arba pomidorą ir rankomis suformuokite apvalius kukulius. Atlikusius pomidorus perpjaukite per pusę ir panaudokite gamindami padažą.
Nulupkite ir smulkiai sukapokite svogūnus ir česnako skilteles padažui. Aitriąją papriką išdarinėkite, jos minkštimą supjaustykite plonais žiedeliais. Nuskabykite bazilikų lapelius.
GAMINIMAS
Įdėkite į Big Green Egg kepsninę paelijai skirtą keptuvę ir joje įkaitinkite alyvuogių aliejų. 5–6 min. maišydami kepinkite mėsos kukulius, kol apskrus iš visų pusių. Kaskart apvertę kukulius uždarykite kepsninės dangtį, kad išliktų pastovi temperatūra.
Išimkite mėsos kukulius iš keptuvės ir įkaitinkite joje padažui skirtą alyvuogių aliejų. Trumpai pakepkite svogūnus, paskui sudėkite česnakus, aitriąją papriką, vyšninių pomidorų puseles ir pakepkite dar minutę.
Supilkite į keptuvę pomidorų tyrę ir didžiumą bazilikų lapelių (šiek tiek pasilikite papuošimui). Uždarę kepsninės dangtį kaitinkite maždaug 5 min, vis pamaišydami.
Pagal skonį pagardinkite padažą druska bei pipirais, įmaišykite balzaminį actą. Sudėkite į padažą mėsos kukulius ir kaitinkite dar 5 min. Tuo tarpu išvirkite spagečius, vadovaudamiesi nurodymais ant pakelio.
Išdėliokite spagečius lėkštėse. Ant makaronų padalykite mėsos kukulius ir padažą. Pagal skonį apibarstykite tarkuotu parmezanu ir papuoškite likusiais bazilikais.
Vegetariškas omletas tortilja su saldžiosiomis bulvėmis ir špinatais
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO
Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir, įdėję nerūdijančio plieno groteles, įkaitinkite iki 180–190 °C.
Tuo tarpu svogūnus nulupkite ir supjaustykite žiedais. Saldžiąsias bulves nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Nulupkite ir smulkiai sukapokite česnaką. Špinatus perliekite 1 litru verdančio vandens ir palikite kiaurasamtyje, kad nuvarvėtų. Paskui perplaukite šaltu vandeniu ir nuspauskite. Išplakite kiaušinius, pagal skonį pagardinę druska.
GAMINIMAS
Uždėkite ketaus keptuvę ant Big Green Egg kepsninės grotelių ir joje įkaitinkite 100 ml alyvuogių aliejaus. Sudėkite svogūnus, uždarykite EGG kepsninės dangtį ir įkaitinkite kepsninę iki 140 °C. Kepinkite svogūnus 8–10 min., kol karamelizuosis.
Supilkite į keptuvę likusį alyvuogių aliejų ir sudėkite bulvių riekeles, česnakus ir garam masala prieskonius. Uždarykite kepsninės dangtį ir kepkite, retkarčiais pamaišydami, kad bulvės apkeptų tolygiai.
Praėjus 8–10 min. ir bulvėms suminkštėjus ištraukite keptuvę iš EGG kepsninės. Bulves sudėkite į kiaurasamtį ir palaikykite, kol pravės.
Bulves ir špinatus atsargiai įmaišykite į kiaušinių plakinį. Vėl įkaitinkite keptuvę ant grotelių ir supilkite į ją bulvių, špinatų ir kiaušinių mišinį.
Uždėkite ketaus plokštę ant keptuvės vietoje dangčio ir uždenkite EGG kepsninę. Kepkite omletą maždaug 10 min., kol viršus sukrekės.
Apverskite omletą. Uždėkite ant keptuvės didelę lėkštę ir vienu judesiu išverskite į ją keptuvės turinį. Keptuvę uždėkite ant grotelių ir į ją atsargiai vėl sudėkite omletą. Vėl uždenkite keptuvę ketaus plokšte ir kepkite omletą dar 10–15 min., kol visai sukrekės.
Supjaustykite omletą gabalėliais ir patiekite pabarstę tarkuotu sūriu.
© Big Green Egg Europe 2018, www.biggreenegg.eu