Karališkosios krevetės ir Big Green Egg yra geriausi draugai. Jas galite kepti keptuvėje, savo kepsninėje ant grotelių arba įkomponuoti į skanų patiekalą, pavyzdžiui, paeliją arba prabangią jūros gėrybių lėkštę. Planuojate paruošti skanių karališkųjų krevečių vėrinukų? Naudokite ketaus groteles vėrinukams, idealų Big Green Egg priedą, skirtą visiems jūsų vėrinukams kepti.
GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS ANT GROTELIŲ
SUDĖTINGUMO LYGIS: LENGVAS
PASIRUOŠIMO TRUKĖ: 20 MINUČIŲ
GAMINIMO TRUKMĖ: 10 MINUČIŲ
IŠ VISO: 30 MINUČIŲ
IŠEIS: 12 VĖRINUKŲ
INGREDIENTAI
VĖRINUKAI
12 juodųjų tigrinių krevečių (6/8 dydžio)
½ a.š. japoniškų 7-prieskonių miltelių (Shichimi tōgarashi)
12 šoninės riekelių
1 česnako skiltelių
1 v.š. alyvuogių aliejaus
PADAŽAS
1 kalendros šakelė
100 g (riebios grietinės)
1 v.š. saldaus čili padažo
Reikalingi priedai:
Ketaus grotelės vėrinukams
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO
1.Big Green Egg uždekite anglis ir įdėję ketaus groteles vėrinukams įkaitinkite iki 200°C temperatūros. Per tą laiką nuplaukite karališkąsias krevetes, tačiau nenuimkite uodegų. Pašalinkite virškinimo traktus. Suverkite karališkąsias krevetes išilgai ant tvirto iešmo ir pabarstykite 7 prieskonių milteliais. Kiekvieną karališkąją krevetę įvyniokite į šoninės riekelę. Nulupkite česnaką, skiltelę smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su alyvuogių aliejumi.
2. Padažui nuo kalendros šakelių nuskabykite lapelius ir juos smulkiai supjaustykite. Į dubenėlį dėkite grietinę, apšlakstykite čili padažu ir kalendra.
GAMINIMAS
1. Šonine apvyniotas krevetes aptepkite aliejumi su česnakais. Dėkite vėrinukus ant ketaus grotelių vėrinukams ir uždenkite EGG dangtį. Vėrinukus kepkite apie 3 minutes.
2. VĖRINUKUS apverskite ir šoninė apvyniotas krevetes kepkite dar 3 minutes.
3. Išimkite vėrinukus iš Big Green Egg ir patiekite su čili padažu.
© Big Green Egg Europe