Karališkų krevečių ir šoninės vėrinukai su čili padažu

 

Karališkosios krevetės ir Big Green Egg yra geriausi draugai. Jas galite kepti keptuvėje, savo kepsninėje ant grotelių arba įkomponuoti į skanų patiekalą, pavyzdžiui, paeliją arba prabangią jūros gėrybių lėkštę. Planuojate paruošti skanių karališkųjų krevečių vėrinukų? Naudokite ketaus groteles vėrinukams, idealų Big Green Egg priedą, skirtą visiems jūsų vėrinukams kepti.

 

 

GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS ANT GROTELIŲ

SUDĖTINGUMO LYGIS: LENGVAS

PASIRUOŠIMO TRUKĖ: 20 MINUČIŲ

GAMINIMO TRUKMĖ: 10 MINUČIŲ

IŠ VISO: 30 MINUČIŲ

IŠEIS: 12 VĖRINUKŲ

 

 

INGREDIENTAI

 

 

VĖRINUKAI

12 juodųjų tigrinių krevečių (6/8 dydžio)

½ a.š. japoniškų 7-prieskonių miltelių (Shichimi tōgarashi)

12 šoninės riekelių

1 česnako skiltelių

1 v.š. alyvuogių aliejaus

PADAŽAS

1 kalendros šakelė

100 g  (riebios grietinės)

1 v.š. saldaus čili padažo

 

Reikalingi priedai:

Ketaus grotelės vėrinukams

 

 

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

 

 

1.Big Green Egg uždekite anglis ir įdėję ketaus groteles vėrinukams įkaitinkite iki 200°C temperatūros. Per tą laiką nuplaukite karališkąsias krevetes, tačiau nenuimkite uodegų. Pašalinkite virškinimo traktus. Suverkite karališkąsias krevetes išilgai ant tvirto iešmo ir pabarstykite 7 prieskonių milteliais. Kiekvieną karališkąją krevetę įvyniokite į šoninės riekelę. Nulupkite česnaką, skiltelę smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su alyvuogių aliejumi.

2. Padažui nuo kalendros šakelių nuskabykite lapelius ir juos smulkiai supjaustykite. Į dubenėlį dėkite grietinę, apšlakstykite čili padažu ir kalendra.

 

 

 

 

GAMINIMAS

 

 

1. Šonine apvyniotas krevetes aptepkite aliejumi su česnakais. Dėkite vėrinukus ant ketaus grotelių vėrinukams ir uždenkite EGG dangtį. Vėrinukus kepkite apie 3 minutes.

2. VĖRINUKUS apverskite ir šoninė apvyniotas krevetes kepkite dar 3 minutes.

3. Išimkite vėrinukus iš Big Green Egg ir patiekite su čili padažu.

 

 

 


© Big Green Egg Europe

 

close