Karališkųjų krevečių iešmeliai – visada puiki mintis! Juos galima patiekti kaip užkandį, kaip pagrindinį patiekalą arba lengviems pietums. Big Green Egg kepsninėje keptos karališkosios krevetės bus dar gardesnės, jei pirma jas palaikysite marinate.
GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS ANT GROTELIŲ
VIRTUVĖ: VIDURŽEMIO JŪROS
SUDĖTINGUMAS: LENGVA
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 125 MIN.
GAMINIMO TRUKMĖ: 22 MIN.
IŠ VISO: 147 MIN.
IŠEIS: 4 PORCIJOS
INGREDIENTAI
KARALIŠKOSIOS KREVETĖS
32 didelės nuluptos karališkosios krevetės
jūros druska
MARINATAS
4 mažos česnako galvutės
2 raudonos aitriosios paprikos
Reikalingi priedai:
Ketaus grotelės
Bambukiniai iešmai
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO
1. Sudėkite karališkąsias krevetes į dubenį. Nulupkite ir smulkiai sukapokite česnakų skilteles. Pašalinkite aitriųjų paprikų kotelius ir smulkiai supjaustykite minkštimą. Jei mėgstate aštriai, galite neišimti sėklų. Jei norite švelnesnio skonio, prieš pjaustydami pašalinkite sėklytes.
2. Sumaišykite karališkąsias krevetes su česnakais ir aitriosiomis paprikomis. Dubenį uždenkite ir palaikykite krevetes šaldytuve 2 val.
GAMINIMAS
1. Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir, įdėję ketaus groteles, įkaitinkite iki 200 °C. Tuo tarpu sumaukite krevetes ant bambukinių iešmelių.
2. Išdėliokite iešmelius su karališkosiomis krevetėmis ant grotelių ir uždarykite Big Green Egg kepsninės dangtį. Kepkite maždaug 3 min., naudodami žnyples pasukite ir kepkite dar 3 min.
3. Išimkite iešmelius iš kepsninės ir patiekite išdėlioję porcijomis arba sudėję į vieną didelę lėkštę.
© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu