KALĖDŲ RECEPTAI

AVIENOS ŠONKAULIUS AR ELNIENOS KEPSNĮ?

KĄ KEPSITE: ANTREKOTĄ,

Kalėdų valgiaraštį reikėtų sudaryti likus kelioms savaitėms iki švenčių. Nesvarbu, kiek valgių – 3, 5 ar 10 – patieksite, pagrindinį patiekalą reikia atidžiai apgalvoti ir iš anksto išbandyti. Dailus mėsos pjausnys, tobulai iškeptas Big Green Egg kepsninėje, visus nuteiks džiugiai! Todėl šiame ypatingame 2017 m. Kalėdų meniu norime pasidalyti 3 receptais: marinuotais avienos šonkauliais, antrekotu ir klasikiniu elnienos kepsniu.

TRYS KALĖDŲ RECEPTAI

Dailų mėsos kepsnį geriausia kepti Big Green Egg kepsninėje!

 

 

Kalėdų valgiaraštį reikėtų sudaryti likus kelioms savaitėms iki švenčių. Nesvarbu, kiek valgių – 3, 5 ar 10 – patieksite, pagrindinį patiekalą reikia atidžiai apgalvoti ir iš anksto išbandyti. Dailus mėsos pjausnys, tobulai iškeptas Big Green Egg kepsninėje, visus nuteiks džiugiai! Todėl šiame ypatingame Kalėdų meniu norime pasidalyti 3 receptais: marinuotais avienos šonkauliais, antrekotu ir klasikiniu elnienos kepsniu.

 

 

Kepti avienos šonkauliai
Keptas antrekotas
Elnienos kepsnys
Minkšti avienos šonkauliai, pagardinti rozmarinais, čiobreliais ir česnakais. Gardu, ar ne? Trumpai apskrudinkite avienos šonkaulius Big Green Egg kepsninėje ir palikite kepti, kol mėsa pasieks 50 °C temperatūrą – galėsite mėgautis vidutiniškai iškepusia aviena.
Norite Big Green Egg kepsninėje iškepti didelį gabalą mėsos, kuris visus sužavėtų? Tinkamiausias pasirinkimas – antrekotas. Tai jautienos pjausnys su šonkauliu. Antrekotą galima išpjauti ir be kaulo, bet kaulas suteikia daugiau skonio, be to, antrekotas su kaulu atrodo apetitiškiau. Antrekotą pirkite iš gero mėsininko ir iškepkite Big Green Egg kepsninėje – galėsite mėgautis tobulu sultingu kepsniu.
Kaip pagaminti tobulą elnienos kepsnį? Iškepti Big Green Egg kepsninėje! Dailus elnienos pjausnys vertas geriausio paruošimo būdo. Šis 6 asmenims pritaikytas receptas paaiškins, kaip vos per 20 min. iškepti tobulą dailiai apskrudusį elnienos kepsnį.

 

 

 

 

Ingredientai

 

 

Kepti avienos šonkauliai

Pasiruošimas iš anksto: 15 min.

Gaminimo trukmė: 25 min.

4 porcijos

2 avienos šonkaulių lankai

½ ryšelio rozmarinų

½ ryšelio čiobrelių

6 česnako skiltelės

jūros druska

Priedai:

Ketaus grotelės

Įsmeigiamas nuotolinis termometras

Keptas antrekotas

Pasiruošimas iš anksto: 15 min.

Gaminimo trukmė: 4 val. + 15 min.

10 porcijų

1 antrekoto per 5 šonkaulius

jūros druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Priedai:

convEGGtor laikiklis

Grotelės šonkauliams kepti

Stačiakampė skysčių surinkimo talpa

Įsmeigiamas nuotolinis termometras

Ketaus grotelių kėliklis

Ketaus grotelės

Elnienos kepsnys

Pasiruošimas iš anksto: 20 min.

Kepimo trukmė: 12 min.

6 porcijos

1 elnienos išpjova (maždaug 1,5 kg svorio)

jūros druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Priedai:

Ketaus grotelės

 

 

 

 

Gaminimas

 

 

Kepti avienos šonkauliai

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir, įdėję ketaus groteles, įkaitinkite iki 180 °C.

Jei reikia, nudirkite odą nuo mėsos ir peiliuku nugrandykite šonkaulius (arba paprašykite, kad tai padarytų mėsininkas). Nuskabykite rozmarinų ir čiobrelių lapelius ir smulkiai sukapokite. Nuluptas česnakų skilteles taip pat smulkiai sukapokite ir sumaišykite su jūros druska bei žolelėmis.

Žolelių mišiniu tolygiai įtrinkite mėsą.

GAMINIMAS

Išdėliokite avienos šonkaulių lankus ant grotelių mėsinga puse į apačią, uždarykite EGG kepsninės dangtį ir pakepkite maždaug 2 min. Pasukite mėsą ketvirčiu ir kepkite dar 2 min.

Apverskite šonkaulius ir į mėsą įsmeikite termometro daviklį. Nustatykite 50 °C, jei norite vidutiniškai iškepusios mėsos. Kepkite avieną 14–16 min., kol mėsa pasieks nustatytą temperatūrą.

Išimkite šonkaulius iš EGG kepsninės. Pridenkite aliuminio folija ir prieš pjaustydami palaikykite 5 min.

Keptas antrekotas

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir, įdėję convEGGtor laikiklį bei groteles, įkaitinkite iki 130 °C. Jei reikia, nudirkite nuo mėsos odą ir peiliuku nugrandykite šonkaulius (arba paprašykite, kad tai padarytų mėsininkas).

GAMINIMAS

Įdėkite šonkauliams skirtas groteles į skysčių surinkimo talpą ir ant jų uždėkite antrekotą. Talpą uždėkite ant kepsninės grotelių, o į mėsą įsmeikite termometro daviklį. Nustatykite 48 °C temperatūrą. Uždarykite EGG kepsninės dangtį ir kepkite mėsą maždaug 4 val., kol temperatūra jos viduje pasieks 48 °C.

Išimkite talpą su grotelėmis ir mėsa iš EGG kepsninės. Išimkite nerūdijančio plieno groteles ir grotelių kėlikliu įdėkite ketaus groteles. Įkaitinkite Big Green Egg kepsninę iki 250 °C. Supjaustykite antrekotą kepsniais.

Išdėliokite kepsnius ant grotelių ir uždarykite EGG kepsninės dangtį. Praėjus maždaug 1 min. pasukite juos ketvirčiu ir vėl uždarykite dangtį. Praėjus dar minutei apverskite mėsą ir kartokite, kol iš abiejų pusių įsirėš dailus grotelių raštas.

Išimkite antrekotus iš EGG kepsninės, pagardinkite jūros druska ir šviežiai grūstais juodaisiais pipirais.

Elnienos kepsnys

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir, įdėję ketaus groteles, įkaitinkite iki 250 °C. Nupjaukite odą nuo mėsos arba paprašykite, kad tai padarytų mėsininkas.

Supjaustykite elnienos išpjovą į šešis vienodus kepsnius.

GAMINIMAS

Sudėkite elnienos kepsnius ant grotelių ir uždarykite kepsninės dangtį. Praėjus maždaug 2 min. pasukite kepsnius ketvirčiu ir vėl uždarykite dangtį. Praėjus dar 2 min. mėsą apverskite ir pakartokite procesą, kol abiejose pusėse įsirėš dailus grotelių raštas.

Išimkite elnienos kepsnius iš EGG kepsninės ir pridenkite aliuminio folija. Prieš pjaustydami palaikykite mėsą maždaug 4 min.

 


© Big Green Egg Europe 

close