Jūros ešerys druskoje

 

Ar kada nors kepėte žuvį druskoje? Šis Big Green Egg gamintas jūros ešerys druskoje bus tikra dovana jūsų Kalėdų stalui. Jūsų svečiai net nežinos, ką jie valgys, kol nesulaužysite druskos luobo. Jaudulys – garantuotas. Jūros ešerio gaminimas druskoje jūsų kamado padarys žuvį išties sultinga, o daržovės suteiks subtilaus skonio ir papildomų sulčių. Valgysite tik žuvį, nes druskos luobas padaro daržoves per sūriomis.

 

 

GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS, GAMINIMAS NETIESIOGINĖJE KAITROJE

SUDĖTINGUMAS: LENGVAS

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 20 MIN.

GAMINIMAS: 80 MIN.

IŠ VISO: 100 MIN.

IŠEIS: 4-6 PORCIJOS

 

 

INGREDIENTAI

 

 

JŪROS EŠERYS

1 x 1.5 kg jūros ešerio arba 2 jūros ešerio file su oda, kiekviena 300-400 g svorio

1 svogūnas

100 g morkų

100 g porų

3 v.š. alyvuogių aliejaus

½ v.š. „Madras“ kario miltelių

50 ml burbono

DRUSKOS LUOBUI

8 česnako skiltelės

2 čiobrelio šakelės

1 rozmarino šakelė

1.5 kg stambios jūros druskos

150 ml kiaušinių baltymų (apie 5 kiaušinių baltymai)

PATIEKIMUI

(NEBŪTINA)

Keptos bulvės

Antibų“ padažas

 

Reikalingi priedai:

convEGGtor laikiklis

Nerūdijančio plieno grotelės

Ketaus keptuvė

Kepimo akmuo

 

 

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

 

 

1. Į Big Green Egg įdėkite convEGGtor ir nerūdijančio plieno groteles, uždekite anglis ir įkaitinkite iki 220°C temperatūros. Per tą laiką, jei įsigijote visą žuvį, išdarinėkite jūros ešerį, išlaikydami odą nepažeistą

2. Nulupkite svogūną ir supjaustykite jį plonomis pusmėnulio formos riekelėmis. Nuplaukite morkas, porus ir supjaustykite juos plonomis riekelėmis. Druskos luobui nulupkite česnako skiltelę, nuskabykite čiobrelio lapelius ir rozmarino spygliukus. Smulkiai supjaustykite česnaką, žoleles ir sumaišykite juos su druska ir kiaušinių baltymais.

 

 

GAMINIMAS

 

 

1. Ant grotelių dėkite ketaus keptuvę ir joje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Dėkite supjaustytas daržoves, pabarstykite kario milteliais ir jas kepinkite 2-3 minutes, kol pradės minkštėti, bet nebus pilnai iškepę. Kepindami daržoves kartas nuo karto jas pamaišykite ir po to apšlakstykite burbonu.

2. Per tą laiką išsikirpkite kepimo akmens dydį atitinkantį kepimo popieriaus apskritimą ir jį dėkite ant šalto akmens. Ant popieriaus paskleiskite 2 cm storio druskos mišinio sluoksnį, kiek platesnį nei jūros ešerio ar file gabalėlių perimetras. Nuo EGG nuimkite keptuvę su daržovėmis ir ant druskos paskleiskite daržovių sluoksnį. Ant daržovių dėkite visą jūros ešerį arba pirma dėkite vieną file odos puse ant daržovių ir tada ant viršaus oda į viršų – antrą file. Dėkite likusias daržoves ir jas uždenkite likusiu druskos mišiniu. Įsitikinkite, kad druskos sluoksnis paskirstytas vienodai ir jį suspauskite.

3. Kepimo akmenį su žuvimi druskoje dėkite ant grotelių ir uždenkite EGG dangtį. Kepkite jūros ešerį apie 45 minutes.

4. Atsargiai išimkite iš EGG kepimo akmenį su žuvimi druskoje ir pasinaudodami kepimo popieriumi atsargiai ją nukelkite ant lentelės ar lėkštės. Leiskite pastovėti apie 10 minučių.

5. Luobą šefo peiliu sulaužykite jau ant stalo. Nuimkite druską ir daržoves, atsargiai pašalinkite jūros ešerio file odeles ir padalinkite jūros ešerio file į lėkštes. Patiekite su keptomis bulvėmis ir „Antibų“ padažu arba kitu jūsų pasirinktu garnyru.

 

 

 

 


© Big Green Egg Europe

close