Norite Big Green Egg kepsninėje iškepti didelį gabalą mėsos, kuris visus sužavėtų? Tinkamiausias pasirinkimas – antrekotas. Tai jautienos pjausnys su šonkauliu. Antrekotą galima išpjauti ir be kaulo, bet kaulas suteikia daugiau skonio, be to, antrekotas su kaulu atrodo apetitiškiau. Antrekotą pirkite iš gero mėsininko ir iškepkite Big Green Egg kepsninėje – galėsite mėgautis tobulu sultingu kepsniu.
Pasiruošimas iš anksto: 15 min.
Gaminimo trukmė: 4 val. + 15 min.
10 porcijų
INGREDIENTAI
1 antrekoto per 5 šonkaulius
jūros druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Priedai:
convEGGtor laikiklis
Grotelės šonkauliams kepti
Stačiakampė skysčių surinkimo talpa
Įsmeigiamas nuotolinis termometras
Ketaus grotelių kėliklis
Ketaus grotelės
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO
Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir, įdėję convEGGtor laikiklį bei groteles, įkaitinkite iki 130 °C. Jei reikia, nudirkite nuo mėsos odą ir peiliuku nugrandykite šonkaulius (arba paprašykite, kad tai padarytų mėsininkas).
GAMINIMAS
Įdėkite šonkauliams skirtas groteles į skysčių surinkimo talpą ir ant jų uždėkite antrekotą. Talpą uždėkite ant kepsninės grotelių, o į mėsą įsmeikite termometro daviklį. Nustatykite 48 °C temperatūrą. Uždarykite EGG kepsninės dangtį ir kepkite mėsą maždaug 4 val., kol temperatūra jos viduje pasieks 48 °C.
Išimkite talpą su grotelėmis ir mėsa iš EGG kepsninės. Išimkite nerūdijančio plieno groteles ir grotelių kėlikliu įdėkite ketaus groteles. Įkaitinkite Big Green Egg kepsninę iki 250 °C. Supjaustykite antrekotą kepsniais.
Išdėliokite kepsnius ant grotelių ir uždarykite EGG kepsninės dangtį. Praėjus maždaug 1 min. pasukite juos ketvirčiu ir vėl uždarykite dangtį. Praėjus dar minutei apverskite mėsą ir kartokite, kol iš abiejų pusių įsirėš dailus grotelių raštas.
Išimkite antrekotus iš EGG kepsninės, pagardinkite jūros druska ir šviežiai grūstais juodaisiais pipirais.
© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu