Paslėpsnio kepsnys – puikus pasirinkimas, jei norite greitai ko nors išsikepti ant Big Green Egg kepsninės grotelių. Naudokite ketaus groteles, kad užtikrintumėte Maillardo reakciją. Įkaitusios grotelės paskatina reakciją tarp mėsoje esančių cukrų ir baltymų. Rezultatas – dailus grotelių raštas ir ryškesnis skonis.
SUDĖTINGUMAS: PAPRASTA
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 20 MIN.
GAMINIMO TRUKMĖ: 20 MIN.
IŠ VISO: 40 MIN.
IŠEIS: 6 PORCIJOS
INGREDIENTAI
MĖSA
1 daugmaž 1,5 kg svorio paslėpsnis
ŽOLELIŲ ALIEJUS
1 baltasis svogūnas
3 šalavijų šakelės
3 raudonėlių šakelės
3 rozmarinų šakelės
200 ml alyvuogių aliejaus
Priedai:
Ketaus grotelės
Momentinis skaitmeninis termometras
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO
1. Įdėkite į Big Green Egg ketaus groteles, uždekite anglis ir įkaitinkite kepsninę iki 250 °C.
2. Tuo tarpu nuo plokščiosios paslėpsnio pusės pašalinkite plėvę. Tiesiog užkiškite peilį už plėvės, ją suimkite ir nepaleisdami peilio traukite, kol plėvė atsiskirs. Nupjaustykite plonesnius paslėpsnio kraštus. Vėliau galėsite tuos gabalėlius trumpai pakepinti iš abiejų pusių ir suvalgyti.
3. Paruoškite žolelių aliejų. Nulupkite ir sukapokite baltąjį svogūną. Nuskabykite šalavijų, raudonėlių ir rozmarinų lapelius ir smulkiai sukapokite. Sumaišykite svogūną ir žoleles su aliejumi.
GAMINIMAS
1. Uždėkite paslėpsnį ant grotelių ir kepkite apie 2 minutes. Pasukite 90° ir kepkite dar 2 minutes, kad paviršiuje įsirėžtų dailus grotelių raštas.
2. Apverskite mėsą ir kitą pusę taip pat kepkite du kartus po 2 minutes. Jei pageidaujate vidutiniškai iškepto kepsnio, temperatūra mėsos viduje turėtų siekti 53 °C. Ją galite pamatuoti naudodami momentinį skaitmeninį termometrą. Iškepusį paslėpsnį pridenkite aliuminio folija ir palaikykite apie 6 min.
3. Pagardinkite paslėpsnį druska bei pipirais ir supjaustykite kepsniais arba riekelėmis. Patiekite apšlakstę žolelių aliejumi.
© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu