Medalionas – tai jautienos išpjovos dalis. Šiam receptui prireiks 800 gramų išpjovos, pageidautina iš storesnės dalies. Jei pirksite visą išpjovą, likusias jos dalis galite panaudoti kitiems receptams. Štai smailėjanti išpjovos dalis puikiai tinka mėsos vėrinukams gaminti.
GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS ANT GROTELIŲ
SUDĖTINGUMAS: LENGVA
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 20 MIN.
GAMINIMO TRUKMĖ: 17 MIN.
IŠ VISO: 37 MIN.
IŠEIS: 4 PORCIJOS
INGREDIENTAI
MEDALIONAI
1 jautienos išpjova (800 g), be plėvės
8 ilgi šoninės bryzeliai
2 čiobrelių šakelės
2 rozmarinų šakelės
2 v. š. alyvuogių aliejaus
virtuvinio siūlo
Priedai:
Ketaus grotelės
Momentinis skaitmeninis termometras
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO
1. Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir įdėję ketaus groteles įkaitinkite iki 220 °C.
2. Tuo tarpu padalykite išpjovą į 4 dailius vienodo dydžio medalionus. Kiekvieno medaliono kraštą apsukite 2 šoninės bryzeliais ir sutvirtinkite virtuviniu siūlu. Čiobrelių bei rozmarinų šakeles susmulkinkite ir susmeikite į medalionus. Kepsnius iš abiejų pusių apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais.
GAMINIMAS
1. Išdėliokite medalionus ant grotelių žolelėmis į apačią ir kepkite apie 3 min. Pasukite kepsnius devyniasdešimt laipsnių kampu ir kepkite dar 3 min., kad paviršiuje įsirėžtų dailus grotelių raštas. Kaskart uždarykite Big Green Egg dangtį.
2. Apverskite medalionus ir kepkite dar dukart po 3 min., kol temperatūra mėsos viduje pasieks 48–52 °C. Tuomet jautiena bus pusžalė. Temperatūrą galite pamatuoti momentiniu skaitmeniniu termometru.
3. Išimkite medalionus iš Big Green Egg ir palaikykite 5 min. pridengę aliuminio folija.
PATARIMAS
Medalionus galite patiekti su pasirinktu garnyru, pvz., keptomis daržovėmis ir bulvių armonikėlėmis. Pirma iškepkite bulves, po to daržoves ir tik tada mėsą. Kol laikysite medalionus pridengtus aliuminio folija, galėsite pašildyti bulves bei daržoves.
© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu