Ar kada ant savo Big Green Egg grotelių kepėte jautienos kepsnį „Flank Steak“? Ar pavyko sėkmingai ir ar norėtumėte šį įspūdingą mėsos patiekalą patiekti per Kalėdas? Šis „Flank Steak“ kepsnio vyniotinis, kurį galite pagaminti savo kamado, puikiai tiks puotai. Įdarius kepsnio vyniotinį pesto padažu jis pavirsta nuostabia staigmena! Kad per Kalėdas būtų lengviau, iš anksto paruoškite pesto padažą ir įdarykite bei suvyniokite vyniotinį.
GAMINIMO BŪDAS: GAMINIMAS NETIESIOGINĖJE KAITROJE
SUDĖTINGUMAS: LENGVAS
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 40 MIN.
GAMINIMAS: 40 MIN.
IŠ VISO: 80 MIN.
IŠEIS: 6 PORCIJOS
INGREDIENTAI
ŽOLELIŲ ALIEJUS
3 česnako skiltelės
1 rozmarino šakelė
3 v.š. alyvuogių aliejaus
PESTO
150 g kedro riešutų
1 česnako skiltelė
2 baziliko ryšulėliai (30 g)
100 g tarkuoto Parmezano sūrio
100 ml alyvuogių aliejaus
KEPSNYS FLANK STEAK
1 jautienos kepsnys „Flank steak“ (apie 1.5 kg)
Reikalingi priedai:
Nerūdijančio plieno grotelės
Ketaus keptuvė
convEGGtor laikiklis
Perforuotos pusapvalės grotelės
Dvigubas nuotolinis termometras
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO
1. Big Green Egg uždekite anglis ir įdėję nerūdijančio plieno groteles įkaitinkite iki 180°C temperatūros. Per tą laiką nulupkite česnaką ir nuskabykite rozmarino šakeles žolelių aliejui. Česnaką ir rozmariną smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su alyvuogių aliejumi.
2. Pesto paruošimui ant grotelių įkaitinkite ketaus keptuvę. Berkite kedro riešutus ir juos kepinkite apie 5 minutes, kol įgaus auksinę spalvą. Kepindami riešutus kartas nuo karto juos pamaišykite, kad nesudegtų ir po kiekvieno veiksmo uždenkite EGG dangtį. Nulupkite česnako skiltelę ir ją smulkiai supjaustykite. Nuplėšykite baziliko lapelius.
3. Nuo EGG nuimkite keptuvę su kedro riešutais. Riešutus, česnaką, baziliką, Parmezano sūrį ir alyvuogių aliejų maisto kombaine trinkite tol, kol išgausite gražų pesto padažą. Pagal skonį įberkite pipirų ir atsidėkite į šoną. Išimkite groteles, įdėkite convEGGtor ir groteles grąžinkite. EGG įkaitinkite iki 220°C laipsnių temperatūros.
4. Vyniotiniui: nuo jautienos kepsnio pašalinkite plėvelę ir kad mėsą kiek išlygintumėte ir užtikrintumėte vienodą storumą, ją išmuškite mėsos plaktuku (arba kita keptuvės puse). Tolygiai ant kepsnio paskirstykite pesto padažą, suvyniokite vyniotinį ir jį suriškite mėsininko virvele.
GAMINIMAS
1. Vyniotinį dėkite ant perforuotų pusapvalių grotelių. Aptepkite vyniotinį žolelių aliejumi ir groteles dėkite į kepsninę. Į vyniotinio vidurį įsmeikite dvigubą nuotolinį termometrą ir uždenkite EGG dangtį. Nustatykite 52°C vidaus temperatūrą ir leiskite vyniotiniui kepti tol, kol pasieks šią temperatūrą. Kol kepa, kepsnį kartas nuo karto vis patepkite žolelių aliejumi.
2. Kai pasieks reikiamą vidaus temperatūrą, vyniotinį išimkite iš EGG ir pabarstykite šviežiai maltais pipirais ir druskos dribsniais. Prieš supjaustydami riekelėmis, palikite lengvai aliuminio folija uždengtą vyniotinį 6-8 minutes pastovėti.
PATARIMAS
Gardu su ant grotelių keptais žaliaisiais smidrais ir „chimichurri“ padažu.
© Big Green Egg Europe