JAUTIENOS ‘HAMMER’ KEPSNYS

Ar jums patinka savo kamado gaminti didelius mėsos gabalus? Tuomet privalote išbandyti šį jautienos „Hammer“ receptą. Reikės būti kantriems, todėl pradėkite ruoštis laiku. Pirmiausia, į mėsą per naktį leiskite įsigerti prieskonių mišiniui. Kitą dieną savo Big Green Egg įžiebkite anglis ir mėsą rūkykite keturias valandas. Tada lėtai kepkite maždaug šešias valandas, kol mėsos jungiamuosiuose audiniuose esantis kolagenas virs želatina. Rezultatas? Gardžiai minkšta ir sultinga mėsa, o dėl įspūdingo kaulo – ir stalo puošmena!

 

 

GAMINIMO BŪDAS: RŪKINIMAS, GAMINIMAS NETIESIOGINĖJE KAITROJE, LĖTAS GAMINIMAS

SUDĖTINGUMAS: LENGVAS

PASIRUOŠIMAS: 10 MINUČIŲ

TOLIMESNIS GAMINIMAS: 630 MINUČIŲ

IŠ VISO: 640 MINUČIŲ

IEŠEIS: ~4 PORCIJOS

 

Ingredientai

 

 

Jautienos ‘Hammer’

1 jautienos hammer

apie 50 g prieskonių mišinio jautienai

 

Glajus

100 ml barbekiu padažo

100 ml veršienos sultinio

100 g sviesto

Reikalingi priedai:

Medžio kaladėlės (obels)

convEGGtor

Skysčių surinkimo talpa (apvali)

Nerūdijančio plieno grotelės

Dvigubas nuotolinis termometras

Popieriaus mėsai

 

 

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

 

 

1. Jautienos gabalą gausiai ištrinkite prieskonių mišiniu. Uždenkite ir palikite šaldytuve per naktį.

 

 

 

 

GAMINIMAS

 

 

1. Big Green Egg uždekite anglis ir įkaitinkite iki 150 °C temperatūros.

2. Tarp žėrinčių anglių įdėkite tris obels medienos kaladėles. Ant jų dėkite convEGGtor su apvalia skysčių surinkimo talpa ant viršaus ir į EGG įdėkite nerūdijančio plieno groteles. Jautienos gabalą dėkite ant grotelių ir uždenkite EGG dangtį. Temperatūra nukris iki maždaug 110 °C. Palaikykite tokią temperatūrą ir leiskite jautienai rūkintis maždaug keturias valandas.

3. Į mėsos vidurį įsmeikite dvigubo nuotolinio termometro smaigalį ir įsitikinkite, kad jis neliečia kaulo. Uždenkite EGG dangtį ir įkaitinkite iki 150 °C. Termometro temperatūrą nustatykite 75 °C. Jautieną kepkite maždaug dar dvi valandas, kol ji pasieks šią vidaus temperatūrą. Per tą laiką kartu kaitindami barbekiu padažą, veršienos sultinį ir sviestą pagaminkite glajų – kaitindami retkarčiais pamaišykite, kol sviestas išsilydys. Atidėkite glajų į šalį.

4. Du maždaug metro ilgio popieriaus mėsai lakštus dėkite vienas ant kito skersai. Išimkite jautieną iš EGG ir dėkite į popieriaus vidurį. Mėsą gausiai aptepkite padažu ir sulankstykite popierių į paketą. Jį dėkite ant grotelių, vėl įsmeikite termometrą ir uždenkite EGG dangtį. Nustatykite termometrą 92 °C temperatūrai ir jautieną kepkite maždaug keturias valandas, kol jis pasieks šią temperatūrą.

5. Išimkite jautieną iš EGG. Atsargiai išskleiskite popierių mėsai ir nuimkite mėsą. Ant popieriaus likusį padažą supilkite į indą ir juo apšlakstykite jautieną. Patiekite patiekalą ant tvirtos lentos.

 

 

 


© Big Green Egg Europe

 

close