Japoniškas jūros gėrybių „karštas puodas“ su sojų pienu ir daržovėmis

 

Ieškote nustebinsiančio Big Green Egg patiekalo? Šį japonišką puodą lengva pagaminti, jis yra kupinas skonio ir ant jūsų stalo atsiras labai greitai. Japoniškas šio gaminimo stiliaus pavadinimas yra nabemono, o patiekalas yra gaminamas donabe, kas pažodžiui reiškia molinį puodą. Paruošimas yra labai paprastas. Visus ingredientus dedate į puodą, kurį dedate ant grotelių, tačiau šiuo atveju paliekate puodo dangtį neuždengtą. Taip šis autentiškas patiekalas įgaus tą puikų skonį, kuriuo garsėja Big Green Egg.

 

 

GAMINIMO BŪDAS: VIRIMAS

VIRTUVĖ: JAPONŲ

SUDĖTINGUMO LYGIS: LENGVAS

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 20 MINUČIŲ

GAMINIMAS: 20 MINUČIŲ

IŠ VISO: 40 MINUČIŲ

IŠEIS: 4 PORCIJOS

 

 

Ingredientai

 

 

400 g midijų

3 mažos romaninių salotų gūžės („Little Gem“)

240 g ropių

1 poras

200 g lašišos filė be odos

4 šukučių

120 g enoki grybų

80 g šitake grybų

120 g austrių grybų

600 ml sojos pieno be cukraus

 

6 g daši miltelių

2 v.š. sojos padažo

2 v.š. mirino (japoniško ryžių vyno)

1 žiupsnelis drusko

1 kombu lapelis (džiovinti jūros dumbliai), 8 x 8 cm dydžio

8 nuluptos karališkosios krevetės su galvomis

8 vyšniniai pomidorai

 

Reikalingi priedai:

Nerūdijančio plieno grotelės

Žalias ketaus puodas (ovalo formos)

 

 

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

 

 

1. Savo Big Green Egg uždekite anglis ir įdėję nerūdijančio plieno groteles įkaitinkite iki 240°C temperatūros.

2. Per tą laiką midijas nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu. Išmeskite atsivėrusias ir sulūžusias. Salotų gūžes perpjaukite išilgai. Ropes nulupkite ir supjaustykite maždaug 1 centimetro storio griežinėliais. Porą nuvalykite ir jo kotą supjaustykite įstrižais, maždaug 1 centimetro storio griežinėliais. Lašišos filė supjaustykite riekelėmis. Šukutes perpjaukite horizontaliai. Nuvalykite grybus. Atskirai supjaustykite enoki grybus, o nuo šitake grybų nupjstykite stiebus.

 

 

 

 

GAMINIMAS

 

 

1. Ant grotelių dėkite didelį molinį puodą arba ovalaus žalio ketaus puodo dangtį. Sudėkite visus karštojo puodo ingredientus, uždenkite EGG dangtį ir virkite apie 15 minučių, kol daržovės suminkštės.

2. Nuimkite puodą arba dangtį nuo EGG ir padėkite ant karščiui atsparaus kilimėlio ant stalo, kad kiekvienas galėtų pats pasitarnauti.

 

 

 

 


© Big Green Egg Europe

close